8.12.2017. 12:50
3
"Ako je Amar Osim drzak i samovoljan to je onda pravi lider. Da nisam imao tu Amarovu drskost klinac bih bio trener"
FOTO: Source.ba
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine još uvijek nije dobila ime novog selektora.

Pored imena Amara Osima i Roberta Prosinečkog, spominjalo se i ime velikog turskog stručnjaka, Fatiha Terima, ali izgleda kako popularni Imperator, ipak, neće biti selektor naše reprezentacije.

Iako su obavljeni razgovori sa Fatihom Terimom, navodno je plata koju je tražio Imperator bila previsoka, a Terim je također u pregovorima sa klubom u kojem je nekada radio i koji mu ponovo nudi posao, a radi se o klupi Galatasarayja.

Tako su i dalje kao dva najveća kandidata za mjesto selektora ostali Amar Osim i Robert Prosinečki. Izbor novog selektora reprezentacije BiH i svu sagu oko izbora novog selektora prokomentarisao je danas za Source.ba portal Miroslav Ćiro Blažević, nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine.

"Sva ova saga oko izbora novog selektora je dala potvrdu ono što stalno govorim, a to je da nas vode ljudi koji nemaju kapaciteta za to. Ali, kako sam dobro razumio, sada su došli do toga da imamo dva kandidata, Roberta Prosinečkog i Amara Osima. Mislim da u oba slučaja neće pogriješiti".

"Prosinečki se dokazao kao stručnjak dok je bio u štabu reprezentacije Hrvatske sa Slavenom Bilićem. On je vrlo nadaren trener i čovjek je visokih moralnih kvaliteta. Nemam ništa drugo da kažem za njega, osim u superlativu. Amar Osim savršeno poznaje mentalitet igrača i nalazi se na licu mjesta. To je sada prilika Savezu da ne pogriješi, jer jedan i drugi su ozbiljni i kvalitetni kandidati", kaže Ćiro Blažević za Source.ba portal.

Trenera svih trenera smo upitali kako bi se upravo Amar Osim uklopio u sistem funkcionisanja u NSBiH, te na mjestu selektora reprezentacije BiH.

"Selektor mora da bude autoritet, i to nisu mane, to su kvalitete. On mora da odlučuje po svojoj savjesti, a ne da gleda kako će se dodvoriti nekome ko je iznad njega. U svakom slučaju, selektor i šef mora imate te dodatne kvalitete, a to je da ima autoritet i da bude drčan. Amar se dokazao vodeći Željezničar. On nije početnik, on je jedan afirmiran trener", rekao je trener svih trenera za naš portal.

Ćiru Blaževića smo upitali da li se njemu ko iz NSBiH miješao u posao dok je bio selektor, te da li misli da će to slučaj biti sa novim selektorom.

"Nije tu Savez kriv, kriv je ovaj što prihvata njihove sugestije i uopće s njima razgovara. Ja odgovaram, a oni će voditi. Ko to sebi može dozvoliti? Meni niko nije mogao ni blizu da dođe. Kada se to kompromitira, onda si kompromitirao i svoj utjecaj i sve ono što jedan šef mora imati. Ako je Amar Osim drzak i samovoljan to je onda pravi lider. A ne da se konsultuješ sa onima koji su te postavili. Savez je tu da se brine o vitalnim stvarima, kako će im osigurati što veće premije, ugodne boravke i sve skupa. Nepojmljivo mi je to miješanje u posao. Ja sam 55 godina trajao kao trener, a da nisam imao tu Amarovu drskost klinac bih bio trener", rekao je Blažević.

Kao što smo već istakli, Fatih Terim, po svemu sudeći, neće biti kandidat za mjesto selektora BiH, s obzirom da je navodno tražio mnogo veću platu nego što mu je NSBiH može ponuditi.

"Ima i treći kandidat, ali je otpao? Ako je otpao, je**** ga. Šta sada da govorim o njemu. Mislim o Fatihu Terimu sve najbolje. Nije kandidata, otpao je i gotovo", kratko je za kraj poručio Miroslav Ćiro Blažević.

Ime novog selektora reprezentacije BiH trebalo bi se znati 21. decembra nakon novog sastanka Izvršnog odbora NSBiH. Za sada su kandidati Amar Osim i Robert Prosinečki.

Novinar: Haris Ahbabović


3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.