9.2.2018. 10:01
0
"Došao je zadnji krug sa Amarom gdje se još više radila ta neka medijska kampanja. Sarajevo je super, jako dugo ću živjeti u Sarajevu i pratiti domaću ligu"
Za Source.ba portal govorio je novoizabrani selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Robert Prosinečki.

Sa selektorom smo razgovarali o američkoj turneji na kojoj smo sa promiješanim rosterom igrati protiv selekcija SAD-a i Meksika. Podsjećanja radi, sa Amerikancima smo odigrali bez golova, dok smo od Meksika poraženi sa 1:0.

Bilo je govora o tome da li smo dobili neke nove mlade momke za A reprezentaciju, a također smo razgovarali i o Ligi nacija u kojoj ćemo igrati protiv reprezentacija Austrije i Sjeverne Irske.

S Robertom smo pričali o samom izboru selektora BiH, te smo ga upitali kako je on doživio cjelokupnu sagu oko imenovanja novog selektora BiH.

Na kraju je bilo govora o njegovom životu i boravku u Sarajevu, te Miroslavu Ćiri Blaževiću sa kojim je Robi danas u dobrim odnosima, ali sa kojim je kroz historiju imao određene "trzavice".

Robert Prosinečki je rođen 1969. godine u Schwenningenu, u tadašnjoj Zapadnoj Njemačkoj. U bogatoj igračkoj karijeri nastupao je za Dinamo Zagreb, Crvenu zvezdu, Real Madrid, Oviedo, Barcelonu, Sevillu, Hrvatski Dragovoljac, Standard Liege, Portsmouth, Olimpiju iz Ljubljane, Zagreb i Savski Marof. 

Igrao je za selekcije Jugoslavije (15 nastupa ) i Hrvatske (49 nastupa), a sa mladom selekcijom Jugoslavije je osvojio SP u Čileu 1987. godine, kada je proglašen za najboljeg igrača turnira. Bio je prvak Evrope igrajući za Crvenu zvezdu, a sa seniorskom reprezentacijom Hrvatske je osvojio bronzu na Mundijalu u Francuskoj 1998. godine.

Kao trener, do sada je radio kao asistent Slavenu Biliću u A reprezentaciji Hrvatske, a vodio je Crvenu zvezdu, Kayserispor, te selekciju Azerbejdžana.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Emir Preljević

 
Robert Prosinečki će se plasirati sa reprezentacijom BiH na Euro 2020. godine?
Da
Ne
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.