21.2.2018. 19:54
0
"Ljudima izgleda da Damir Džumhur zbog nervoze gubi mečeve, ali to je njegova ličnost. Treba to malo kanalisati, ali ga pustiti da ima taj svoj ventil"
Za Source.ba portal danas je govorio teniski trener i nekadašnji selektor Davis Cup reprezentacije Bosne i Hercegovine, Daver Vranić.

Sa Daverom smo razgovarali o dva naša najbolja tenisera, Damiru Džumhuru i Mirzi Bašiću.

Podsjećanja radi, Džumhur je prošle godine osvojio dva ATP turnira, što su mu prvi ATP turniri u karijeri, dok je Mirza Bašić prije nekoliko dana osvojio svoj prvi ATP turnir u karijeri.

Obojica su itekako napredovali na ATP listi, pa BiH po prvi put u historiji ima dva tenisera među top 100. Podsjećanja radi, Džumhur je trenutno 29. teniser na Planeti, dok je Bašić trenutno 74. teniser svijeta.

Sa nekadašnjim selektorom Davis Cup reprezentacije BiH smo razgovarali o igri obojice naših tenisera, te segmentima koje bi mogli da poprave u skorijoj budućnosti.

Bilo je govora i o samoj budućnosti bh. tenisa, jer je vrlo upitno šta će biti kada Damir i Mirza više ne budu aktivni igrači.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.