12.4.2018. 11:24
6
Kenan Ćubara, Manijak s juga i heroj iz ulice: Prišao mi je čovjek koji mi može biti otac, počeo plakati i onda mi se zahvalio
Kenan Ćubara, 31-godišnji momak iz Sarajeva, primio je prije nekoliko dana od Grada Sarajeva nagradu za iznimnu hrabrost.

Naime, ovaj sasvim obični momak iz Sarajeva bio je dio velike drame koja se sredinom novembra prošle godine dogodila u ulici Ante Babića 5 na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Podsjećanja radi, požar je izbio u stanu na Alipašinom Polju u Sarajevu sredinom novembra 2017. godine, a vatra se ubrzo proširila i na druge stanove. Povrijeđeno je bilo nekoliko osoba, a među njima je bila i jedna beba. Na sreću, niko nije nastradao u ovom požaru.

Kenan Ćubara, koji je inače i veliki navijač FK Željezničar, je bez razmišljanja utrčao u zgradu, te pomogao vatrogascima i ostalim ljudima da spase sve stanare spomenute zgrade.

S Kenanom smo razgovarali o toj noći, o spašavanju ljudi iz zgrade, o nagradi koju je dobio od Grada Sarajeva, a na kraju smo se osvrnuli i na FK Željezničar, s obzirom da je Keno jedan od "zagriženih" navijača Plavih sa Grbavice.

Obični heroj iz ulice je govorio za Source.ba portal. U nastavku poslušajte razgovor sa Kenanom Ćubarom.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.