21.5.2018. 13:39
1
Ćuza sa Vojničkog Polja u teškom stanju: Ako ostanem bez nogu, onda mi ne treba ništa, šta će mi onda transplantacija!
FOTO: Source.ba
Elvir Ćuza Ćuzović je 41-godišnji Sarajlija koji se već godinama bori sa bolešću i svakodnevno odlazi na dijalizu.

Elvir je, naime, već nekoliko godina na listi za transplantaciju bubrega, a na dijalizi je posljednjih 18 godina.

Njegovo zdravstveno stanje se u posljednjih nekoliko mjeseci poprilično pogoršalo, tako da je njegov život ugrožen. Za Source.ba portal Ćuza sa Vojničkog Polja je govorio o svom trenutnom stanju. I dok smo razgovarali s njim, Elvir je bio na dijalizi na Kliničkom centru u Sarajevu.

"S obzirom da sam toliko godina na dijalizi, nažalost, došlo je do teških komplikacija krvnih sudova. Prije tri godine su mi trebali amputirati nogu, ali sam išao u Njemačku i tamo sam je uspio spasiti. Međutim, to je jako skupo. Tu operaciju sam platio 19.000 eura. Sada sam ponovo išao da vidim šta će biti sa desnom nogom. Doktor je nešto pokušao napraviti, borio se, ali i on kaže da je sve vrlo komplikovano, da je zapušteno, da je toliko stradalo da je vrlo teško. I sam ne znam šta da radim". 

"Jedino rješenje bi bila ta transplantacija. Evo, već tri godine sam na listi za transplantaciju u Francuskoj, nažalost ništa nema. Ni sam ne znam šta da radim, i sam sam u vrlo teškom stanju. Doktori su mi rekli da bi transplantacija bila jedino rješenje, jer bi se tako sve zaustavilo. U međuvremenu moram da uradim nešto sa nogama, da pokušam da ih spasim, jer ako ostanem bez nogu, onda mi ne treba ništa, šta će mi onda transplantacija. Kada se uradi amputacija, onda kasnije dolazi do komplikacija i to samo ide dalje i dalje"
, kaže Elvir Ćuzović za Source.ba portal.

Elvira smo upitali da li ga je bilo ko kontaktirao s ciljem da ga obavijesti o transplantaciji, te da li je razgovarao na tu temu s ljudima, da li je dobio bilo kakva obećanja.

"Majka mi je jednom dala bubreg, tako da ja više nemam koga u familiji da mi donira bubreg. Ja sada čekam na listi u Francuskoj. Nema nikakvih naznaka, a nažalost i vrijeme nije na mojoj strani", kaže Ćuza.

Podsjećanja radi, trenutno je došlo do ozbiljnih komplikacija oko zdravstvenog stanja ovog Sarajlije i zakrčenja krvnih sudova. Osim spomenutih problema, Elvir ima još jedan ozbiljan problem - uvijek su mu potrebne ogromne količine novca za liječenje, kupovinu lijekova i sve ostalo što je vezano za njegovo liječenje.

"Uvijek mi je problem taj novac, to je najveći problem. Nigdje ne možeš da ideš vani. Gdje god da kreneš u inostranstvo, potrebne su ti hiljade eura. Novac je najveći problem. Lijekovi su posebna priča. Ja samo jedan lijek plaćam 400 KM", kaže Elvir za naš portal.

Kako bismo se svi uključili u ovu akciju i kako bismo pokušali da spasimo život 41-godišnjeg Elvira Ćuze Ćuzovića, u nastavku pogledajte na koji način se i vi možete uključiti u ovu akciju:

Elvir Ćuza Ćuzović, broj telefona 061/206-943
Tekući račun: 1541049993865347 (Intesa Sanpaolo banka Sarajevo)
Devizni račun za pomoć: IBAM: BA391541049993865347
S.W.I.F.T. UPBKBA 22
Svi za Elvira 2 KM = 090/291-079
Više informacija možete pronaći na Facebook stranici.

Novinar: Haris Ahbabović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.