4.6.2018. 17:31
8
"Najviše me boli što ne znam je li mi dijete dobro. Selmir je imao tri ispita do kraja, otišao je da to položi, a onda su ga uhapsili"
Turske sigurnosne agencije uhapsile su u Turskoj studenta iz BiH, Selmira Mašetovića iz Gradačca, pod sumnjom da je pripadnik pokreta FETO, Fethullaha Gulena.

Podsjećanja radi, režim aktuelnog predsjednika Republike Turske, Recepa Tayyipa Erdogana, optužio je ovaj pokret za državni udar u Turskoj, te je FETO proglašen "terorističkom organizacijom" od strane aktuelne vlasti u toj zemlji.

Mladi Selmir Mašetović je rođen 1994. u Gradačcu. Radi se o 24-godišnjaku koji se školuje u Turskoj.

Danas je za Source.ba portal govorio njegov otac, Husein Mešetović, koji je rekao kako je cijela porodica šokirana viješću da mu je sin uhapšen, te da se još uvijek nije čuo sa svojim sinom koji se nalazi u pritvoru u Turskoj.

Husein je također dodao da ga je iznenadilo hapšenje njegovog sina, da su optužbe veoma krupne, te je istakao kako njegov sin nema apsolutno nikakve veze sa onim što mu se pripisuje.

U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa Huseinom Mešetovićem, ocem uhapšenog bh. studenta, Selmira Mešetovića.

Razgovarao: Haris Ahbabović

8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.