23.7.2018. 19:36
4
Munira Subašić kroz suze: Hatidža je počela da pije neke lijekove koji se posljednji piju. Kada su '95. godine Hatidži ubili djecu, ubili su tada i nju
Nakon duge i teške bolesti, sinoć je na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu preminula heroina Hatidža Mehmedović, predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice".

Hatidža Mehmedović je javnosti bila poznata kao osoba koja je tokom genocida u Srebrenici ostala bez supruga, dva sina, brata i mnogo rodbine, ali koja je nakon svih događaja ostala istrajna u borbi za pravdom i istinom o onome što se dešavalo u julu 1995. godine u Srebrenici.

Njena prijateljica i još jedna od predsjednica Udruženja "Majke Srebrenice", Munira Subašić, danas se kratko za Source.ba portal prisjetila Hatidže Mehmedović.

Podsjećanja radi, dženaza će se klanjati ispred Čaršijske džamije u Srebrenici, u srijedu u 12:00 sati, gdje će se obaviti i tevhid. Ukop će se obaviti na porodičnom mezarju u Bektićima-Sućeska s početkom u 13:30 sati.

Novinar: Haris Ahbabović

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.