17.9.2018. 12:25
8
"Upao mi je stršljen u usta tokom vožnje na motoru, a onda sam pao. Motor je pao na mene, bolovi su i dalje tu i oni su stravični"
FOTO: Source.ba / Arhiva
Almir Čehajić Batko, glumac i TV/radijski voditelj, doživio je saobraćajnu nesreću, u kojoj je zadobio povrede noge i rebara.

Naime, Batko je pao s motora prilikom obične vožnje prema trgovini, a zadobio je teške tjelesne povrede zbog kojih i danas, kako je rekao u razgovoru za Source.ba portal, trpi bolove.

Danas smo kratko razgovarali sa Almirom Čehajićem Batkom, koji je za naš portal ispričao šta se dogodilo.

"Sjeo sam na motor i krenuo sam da kupim hljeb. Bukvalno mi je stršljen tokom vožnje na motoru uletio u usta. Pokušao sam da ga ispljunem, a onda sam pao s motora, te je motor pao na mene. Nigdje nikoga nije bilo desetak minuta, bila je samo jedna starija gospođa koja mi je pomogla i bila mi podrška. Pozvao sam Hitnu pomoć i odmah su stigli. Upravo sam krenuo u Opću bolnicu na terapiju", rekao je Batko za naš portal.

Batko je rekao kako je povrijedio dva rebra, te da je zadobio tešku povredu lijeve noge od koljena do stopala, na koju je pao motor.

"Bolovi su i dalje tu i oni su stravični. Međutim, prošlo je desetak dana od nesreće i sada se malo bolje osjećam, oporavljam se i ide na bolje", kaže Batko.

"Nemam više nikakvu želju da sjedem na motor, s tim sam završio u životu. Kad malo skontaš šta ti se sve može desiti na motoru... Išao sam normalno, vozio sam savim lagano, ali je greška bila što nisam spustio vizir od kacige, pa mi je stršljen upao u usta", rekao je naš sagovornik.

Prije nekoliko dana smo pisali o sve češćim nesrećama vozača motocikla, a Batko Čehajić se također osvrnuo na ovu temu.

"Imao sam ranije jedan manji pad, ali sam tada samo zgulio nogu. Ovo je jedna toliko opasna priča. To je jedna fantastična stvar i ljubav, ali je toliko opasna stvar. Kad sjedeš na motor moraš odmah da sam pomisliš da možeš biti na mjestu mrtav", rekao je na kraju razgovora za naš portal Almir Čehajić Batko.

Podsjećanja radi, jedna od najcrnijih statistika datira iz 2015. godine kada je na području cijele Bosne i Hercegovine, u samo sedam mjeseci, stradalo 262 motociklista. Preciznije, 19 ih je poginulo, a još 243 su povrijeđena, i to je crni bilans za svega nekoliko mjeseci, pošto se tokom januara, februara, ali i dijela marta motocikli rijetko viđaju na saobraćajnicama zbog lošijeg/hladnijeg vremena.

Ništa bolju statistiku nemaju ni zemlje u regionu. U Hrvatskoj je svako treća poginula osoba vozila motocikl, dok je u Srbiji u posljednjih 10 godina stradalo čak 25.000 motociklista.

Novinar: Haris Ahbabović

8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.