18.9.2018. 14:41
2
Husref Musemić o komentarima navijača Želje da se "napucao" i svom temperamentu: Po prirodi sam uredan, volim da se lijepo obučem, ali ne volim kravatu. Kako te majka zaljulja, tako te lopata zagrne, ja sam takav kakav sam
Za Source.ba portal govorio je šef Stručnog štaba FK Sarajevo, Husref Musemić.

Sa Husrefom smo kratko razgovarali o aktuelnoj sezoni u Premijer ligi i reprezentaciji BiH, a najviše smo razgovarali o njegovoj igračkoj i trenerskoj karijeri.

Bilo je govora o njegovim nekadašnjim saigračima, uslovima za život igrajući fudbal u njegovo, ali i sadašnje vrijeme.

Razgovarali smo o njegovom temperamentu, kazni koju je zbog oblačenja dobio nakon derbija na Grbavici, a bilo je govora i o tome da li se plaši odlaska iz Sarajeva u inostranstvo.

Husrefa smo pitali kakav je u svlačionici, da li ga se fudbaleri plaše i šta misli o svom prepoznatljivom temperamentu.

Husref Musemić je legenda FK Sarajevo i brat je legendarnog Vahidina Musemića. Rođen je 1961. godine u Janji. Karijeru je počeo u Radniku iz Bijeljine, a onda stiže na Koševo gdje je proveo najbolje dane svoje igračke karijere. Potom odlazi u Crvenu zvezdu, a nakon Zvezde igra za škotski Hearts. Kratko se vraća u Sarajevo, a potom je igrao u Holandiji za Twente i Venlo, te u Njemačkoj za Pfullendorf. Bio je prvak Jugoslavije sa Sarajevom i Zvezdom.

Upisao je jedan nastup za selekciju nekadašnje Jugoslavije, a upisao je i jedan nastup za A reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Kao trener je vodio Đerzelez, Čelik, Olimpik, tuzlansku Slobodu i kakanjsku Mladost. Najveći dio svoje trenerske karijere je proveo kao šef Sarajeva, koje je vodio u više navrata. Husref je sa Sarajevom napravio najbolje trenerske rezultate, kada je 2005. godine osvojio Kup BiH, a dvije godine kasnije i Premijer ligu.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

 
2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.