20.9.2018. 15:15
8
"Bakir je poslao famoznu poruku u kojoj piše da je SDA važnija od naroda. Objavljivao sam podatke o visokim platama čak i Sebije Izetbegović, kada to niko nije smio"
Za Source.ba portal danas je govorio nekadašnji premijer Kantona Sarajevo i sadašnji predsjednik stranke "Narod i pravda", Elmedin Dino Konaković.

Tokom nešto dužeg intervjua, sa Konakovićem smo razgovarali o njegovom mandatu na poziciji prvog čovjeka KS, kao i o raskolu sa Strankom demokratske akcije (SDA) i napuštanjem ove partije.

Bilo je govora o tome šta je Konaković kao premijer KS učinio, šta nije učinio, a najviše smo razgovarali o problemima u kantonalnim preduzećima kao što su GRAS, Vodovod, Turistička zajednica KS i dr.

Bilo je govora o stranačkom zapošljavanju podobnih, o problemima unutar SDA dok je Konaković bio član ove stranke, ali smo našeg sagovornika, također, direktno upitali da li je on nekoga zaposlio od svojih prijatelja, poznanika ili rodbine.

Razgovarali smo o tome kakav izborni rezultat očekuje novoosnovana partija, Narod i pravda, te kakvi su ciljevi ove političke opcije i šta će uraditi ukoliko budu na vlasti u KS.

Cijeli intervju sa Elmedinom Konakovićem, prvim čovjekom Naroda i pravde, možete pogledati na Source.ba portalu.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

 
8
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.