25.10.2018. 15:25
3
Ovo je Ćuza i ovo je njegova sarajevska priča: Dragi Allah mi je svjedok da sam željan da se napijem vode, da nešto pojedem!
Život nekada ne mazi ljude, ali oni ipak izrastaju u borce, heroje i primjer su svima da se može živjeti i kada to baš nije tako lako.

Jedan takav primjer nam dolazi iz Sarajeva, gdje se 41-godišnji Elvir Čuzović zvani Ćuza već punih 18 godina liječi tako što svakih 48 sati odlazi na dijalizu. Izuzev spomenutih problema sa bubrezima, Elvir je preživio sve moguće komplikacije, pa je pravo čudo kako je ovaj čovjek danas još uvijek među živima.

Ovo nije samo priča o Ćuzi sa Vojničkog Polja, ovo je priča o svim bolesnim ljudima u ovoj zemlji koji se bore i koji pokušavaju da žive normalne živote.

Elvir je prije tri godine ponovo pokrenuo akciju da napravi novu transplantaciju bubrega, ali su se javile nove komplikacije. Nakon toga Čuzović je išao na liječenje u Tuzlu, s obzirom da su se javile nove komplikacije za krvnim sudovima. A kada je u pitanju liječenje, lijekovi za ovakvu vrstu liječenja su užasno skupi.

Ukoliko želite da pomognete Elviru, to možete učiniti na sljedeći način:

Elvir Ćuza Ćuzović, broj telefona 061/206-943
Tekući račun: 1541049993865347 (Intesa Sanpaolo banka Sarajevo)
Devizni račun za pomoć: IBAM: BA391541049993865347
S.W.I.F.T. UPBKBA 22
Svi za Elvira 2 KM = 090/291-079

U septembru ove godine su bile pune tri godine kako je Elvir na listi u francuskoj Nici za transplantaciju. Ovo je njegova priča!

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.