1.11.2018. 14:24
20
"Jedan profesor je rekao: 'Sebija bičuje doktore' i dobro je to rekao. Ljudi su prepadnuti, ne smiju da pisnu, drugi doktori koji su otišli su otišli pod pritiskom"
Za Source.ba portal je govorio poznati sarajevski doktor i neurohirug, dr. Kemal Dizdarević.

Dizdarević je prije nekoliko dana dobio otkaz na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, ova ustanova danas se oglasila saopćenjem za javnost.

"Kemal Dizdarević dobio je otkaz Ugovora o radu, dana 26. oktobra 2018. godine, koji je već odavno zaslužio. Niko u KCUS nije uvrijeđen njegovim riječima, dapače, tako on najbolje predstavlja sebe samog.  Dizdareviću su izrečene dvije disciplinske mjere, u vrijeme mandata bivšeg generalnog direktora KCUS-a, prof.dr. Farisa Gavrankapetanovića. Kemalu Dizdareviću izrečene su četiri disciplinske mjere u vrijeme mandata generalne direktorice KCUS, dr. Sebije Izetbegović i to radi: razrješenja sa mjesta šefa Klinike za neurohirurgiju I (spajanje Klinike za neurohirurgiju I i II), imenovanja direktora hirurških disciplina, isplate naknade za kliničku studiju, te disciplinske mjere i pismeno upozorenje pred otkaz Ugovora o radu", saopćeno je danas sa KCUS-a.

Dizdarević je za Source.ba portal govorio o problemima na KCUS-u, doktorima koji su dobili otkaz, sukobu sa direktoricom Sebijom Izetbegović, te nesuglasicama sa nekadašnjim menadžementom KCUS-a.

Razgovarali smo o tome da li je uredu da doktori rade privatno, osim što su uposleni na KCUS-u, na koga se odnosi to pravilo, te kako se spomenuti doktor ponaša prema ostalim kolegama. U nastavku pogledajte cijeli intervju sa dr. Kemalom Dizdarevićem.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

20
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.