26.11.2018. 16:27
2
"Djevojka iz Češke je prelijepa. Predstavnica Srbije, uprkos svim nedaćama koje su je zadesile na putu i ovdje, ne skida osmijeh sa lica"
Foto: Andjela Paleksic / Facebook
Foto: Andjela Paleksic / Facebook
Foto: Andjela Paleksic / Facebook
Foto: Andjela Paleksic / Facebook
Foto: Andjela Paleksic / Facebook
Izbor za najljepšu djevojku na Planeti, tačnije Miss World 2018, biće održan u kineskom gradu Sanya.

Bosnu i Hercegovinu će na najpoznatijem svjetskom takmičenju ljepote predstavljati Anđela Paleksić, Sarajka koja je pobijedila na takmičenju Miss BiH za 2018. godinu.

Takmičenje je zakazano za 8. decembar ove godine, a na takmičenju će se pojaviti 122 djevojke iz svih dijelova svijeta.

Anđela Paleksić se trenutno nalazi na pripremama u Kini, a danas je za Source.ba portal prenijela utiske iz daleke Kine.

"Trenutno sam u Kini, gdje se spremam za svjetsko takmičenje u Izboru za najljepšu djevojku.  Sa mnom je ovdje još 121 djevojka, družimo se, provodimo vrijeme skupa, ali se i takmičimo kroz razne aktivnosti, podijeljene u grupe. Pripreme, za sada, teku dobro. Malo je naporno, no krajnji ishod je lijep. Pripreme podrazumijevaju mnogo truda i vježbe. Spremamo finalni ples, nacionalni ples koji plešem sa curama sa Balkana i predstavnicom Škotske. Pored ovih, tu su još brojne aktivnosti, razne posjete kao i humanitarne akcije", kaže na početku razgovora za Source.ba portal Anđela Paleksić.

"Upoznala sam se sa svim djevojkama koje se takmiče. Ali, ono pravo prijateljstvo ipak je sa curama sa Balkana. Također, sa djevojkom iz Njemačke imam jako lijep odnos. Ali, mi cure iz bivše Jugoslavije, valjda se najbolje razumijemo, isti mentalitet, porijeklo", kaže Anđela.

Našu sagovornicu smo upitali koja djevojka ju je do sada očarala, što ljepotom, što ponašanjem i pristupom.

"Svaka od djevojaka je posebna na svoj način. Zaista je teško izdvojiti bilo koju, ali eto neka to bude predstavnica Češke Republike, jer je prelijepa i uvijek zrači pozitivnom energijom. Također, predstavnica Srbije, uprkos svim nedaćama koje su je zadesile na putu i ovdje, ne skida osmijeh sa lica i uvijek vedro gleda na svaku situaciju, bila tmurna ili ne", ističe Paleksić.

"Voljela bih donijeti u BiH jednu lentu, naravno. Ali, konkurencija je zaista ogromna. Kakav god kraj bio, ono najvažnije će ostati, a to je prijateljstvo koje smo stekli ovdje u Kini".

Anđelu smo upitali postoji li nešto što joj kvari raspoloženje i nešto što se ne uklapa u cijeli sistem priprema u Kini.

"Sve je lijepo. Ima stvari koje mi se ne dopadaju, kao što je političko posmatranje i slično, ali ne želim o tome sada da pričam", ističe naša sagovornica.

"Jedan obični dan sastoji se od priprema za nacionalni ples, koreografija za finalni ples, izleta i mnogobrojih druženja. Na kraju, šaljem veliki pozdrav svima u BiH iz daleke Kine i pozivam vas da me podržite i glasate za mene", poručuje sagovornica Source.ba portala.

Za Anđelu Paleksić možete glasati OVDJE. Podsjećanja radi, za našu predstavnicu možete glasati više puta, s obzirom da glasanje nije količinski ograničeno.

Novinar: Haris Ahbabović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.