7.12.2018. 16:44
6
"Sada kada novinarka TVSA postavi pitanja čovjeku iz SDA koja mu se nisu dopala, ona mora da bude 'skinuta' sa programa"
Često se čuju različita mišljenja kako je bilo živjeti u vrijeme komunizma, u vrijeme postojanja nekadašnjeg sistema i bivše Jugoslavije, te u vrijeme dok je Josip Brzo Tito bio živ.

Za Source.ba portal danas je govorio bivši novinar, a današnji vojno-politički analitičar, te čovjek koji je itekako dobro zapamtio nekadašnji sistem, Đuro Kozar.

Đuro kaže da je bio dio tog sistema, jer je bio član Komunističke partije Jugoslavije, pa je i često pisao o ljudima koji su bili protiv nekadašnjeg sistema u SFRJ.

Razgovarali smo o tom vremenu, šta mu je nedostajalo, šta danas nedostaje ovom sistemu za razliku od nekadašnjeg, kako je bilo živjeti u njemu, kako je bilo raditi u njemu i biti novinar, te kakav je bio Josip Broz Tito.

U nastavku poslušajte cijeli razgovor sa Đurom Kozarom, nekadašnjim novinarom sarajevskog "Oslobođenja".

Razgovarao: Haris Ahbabović

 
6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.