27.12.2018. 11:36
0
"Nemoguće je odgovoriti na to. Ja imam četiri kćerke, to je isto kao da me pitate koju kćerku od njih četiri najviše volim"
Za Source.ba portal govorio je poznati bh. režiser i producent, Ademir Kenović.

Sa Ademirom smo razgovarali o uspjehu filma "Žaba" koji je nastao uz istoimenu predstavu koja se godinama izvodi u BiH.

Bilo je govora o nekim novim filmskim ostvarenjima u BiH, kinematografiji i filmu u BiH, te filmovima koji su do sada snimljeni.

Razgovarali smo također o tome kako se Sarajevo priprema za Novu godinu, te kako Admir gleda na doček Nove godine i nastup Harija Varešanovića.

Ademir Kenović je rođen 1950. godine. Režiser je brojnih filmova među kojima su najpoznatiji "Ovo malo duše", "Kuduz" i "Savršeni krug", dok je također bio producent na filmovima kao su "Žaba", "Kod amidže Idriza", "Ljeto u zlatnoj dolini", "Gori vatra" i sl.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.