8.2.2019. 12:33
0
Daj meni grožđe, daj meni: Pogledajte kako se egzotične vrste životinja navikavaju na sarajevski minus
Hladno vrijeme i nije baš omiljena svakodnevnica egzotičnim vrstama životinja koje borave u sarajevskoj Pionirskoj dolini.

Tako smo napravili kratku zimsku šetnju zoološkim vrtom da bismo se uvjerili kako žive oni kojima bosanski minus nije svakodnevnica.

Neki su prigrlili radijatore, neki se brčkaju u toploj vodi, neki su se ulijenili, pa im je mrsko na nešto hladniji zrak, a neki su toliko nestašni da su nas cijelo vrijeme vukli za rukave u potrazi sa suhim grožđem.

Lavu, primjera radi, ne smeta to što cijelo vrijeme boravi u zatvorenom prostoru, a slično je i sa ostalim životinjama koje su zatvorene tokom zime.

Pionirska dolina radi 365 dana u godini, ali je razumljivo da je ponuda tokom zime nešto ograničenija zbog životinja kojima ovi vremenski uslovi ne odgovaraju. 

Za nekoliko mjeseci, tačnije već početkom proljeća, kada se poprave vremenski uslovi i temperatura poveća, i sama ponuda će biti mnogo bolja, a iz Parka navode da će i posjetitelja biti mnogo više.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.