12.2.2019. 12:09
0
"Piplica je bio najluđi, on je bio interesantan sa akrobacijama i izlaskom na utakmicu. Nisam nikada Piplicu pitao za onaj autogol, znam da je i njemu bilo teško"
Za Source.ba portal danas je govorio nekadašnji reprezentativac BiH, Vedin Musić.

Sa Musićem smo razgovarali o njegovoj klupskoj i reprezentativnoj karijeri, igračima protiv kojih je igrao tokom svoje karijere, te Seriji A.

Bilo je govora o reprezentaciji BiH, igrama u dresu reprezentacije, Tomislavu Piplici i još nekim drugim stvarima.

Podsjetili smo se na njegovu karijeru u turskim i talijanskim klubovima, te smo ga upitali čega se najviše sjeća iz tog perioda.

Vedin Musić je rođen 1973. godine. U karijeri je igrao za tuzlansku Slobodu, a nakon toga odlazi u Tursku gdje igra za Istanbulspor i Antalyaspor. Potom je igrao za nekoliko klubova u Italiji, a to su Como, Modena, Treviso, Padova, Pro Patria i Arezzo. Karijeru je službeno okončao u dresu zeničkog Čelika.

Dugo godina je igrao za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a u dresu A reprezentacije BiH je upisao 45 nastupa od 1995. do 2007. godine. Posljednju utakmicu u dresu reprezentacije BiH odigrao je na Koševu protiv selekcije Turske.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.