8.7.2019. 13:47
3
"Vrijeđa me što mi ljudu psuju majku zbog Alije Izetbegovića. To su kukavice koje se kriju iza lažnih profila"
Bh. strongman sa adresom stanovanja u Švedskoj, Nedžmin Ambešković, na velikom takmičenju "Giants Live", koje se održalo na slavnom londonskom Wembleyju, osvojio je treće mjesto u deadliftu.

Prvo mjesto, sa 454 podignuta kilograma, podijelili su Jerry Pritchett i Rauno Heinla. Nedžmin Ambešković je podigao 440 kilograma, ali tvrdi da nije zadovoljan svojim rezultatom, te da mu je cilj bio da podigne oko 460 kg, što bi bilo dovoljno za pobjedu.

"Nije loše treće mjesto na svijetu, ali ja sam u glavi, pred takmičenje, imao neki drugi broj, možda preko 460 kg, što bi mi bilo dovoljno za prvo mjesto. Druga država, druga vremenska zona, druga hrana, druga voda, pa sam se i prehladio u Engleskoj, a podloga mi je također bila jako klizava. Sve je to utjecalo na moj rezultat. Taj dan je 440 kg bio moj maksimum".

"Ovo je bilo jedno nevjerovatno iskustvo. Veliki broj navijača je bio na tribinama, odlično sam prihvaćen kada sam izašao sa našom zastavom na Wembley. Sve u svemu, jedno prelijepo iskustvo za mene"
, rekao je danas za Source.ba portal Nedžmin Ambešković.

Šveđani mu nisu zamjerili zbog zastave BiH

Nedžmin se ranije takmičio pod zastavom zemlje u kojoj trenutno živi, ali je na ovo takmičenje stigao sa zastavom BiH, zastavom svoje zemlje. Kaže da mu javnost u Švedskoj nije zamjerila zbog toga.

"Nijedan loš komentar nisam pročitao u Švedskoj, niko mi nije zamjerio što sam se pojavio sa zastavom Bosne i Hercegovine. Mnogi mi u BiH zamjeraju zbog pjesme sa kojom sam se pojavio i to mi je čudno. U Švedskoj mi niko nijednu lošu riječ nije kazao, svi mi čestitaju na ovom rezultatu", kaže Nedžmin.

Pjesma "Da te nije Alija"


Podsjećanja radi, Ambešković se prilikom predstavljanja na Wembleyju pojavio mašući velikom zastavom BiH, dok je u pozadini svirala pjesma "Da te nije Alija" od Dine Dervišhalidovića. Ipak, upravo taj potez je podijelio korisnike društvenih mreža u BiH. Dok jedni hvale Nedžminov potez, drugi ga kritikuju i vrijeđaju zbog pjesme.

"Ne pogađaju me komentari onih koji se kriju iza lažnih profila. To su kukavice koje se kriju iza lažnih slika. Vrijeđa me što mi ljudu psuju majku zbog Alije Izetbegovića. Ta pjesma je napisana za Aliju Miladina, ali se pjevala i zbog Alije Izetbegovića. Ja se ponosim sa obje osobe koje se spominju. Ima jako mnogo gnusnih komentara, teško je to čitati, ali ljudi su takvi kakvi su", ističe sagovornik Source.ba portala.

Nedžmina Ambeškovića sada očekuju neka nova takmičenja, a na kraju razgovora kratko je izložio svoje naredne planove.

"Slijede mi kvalifikacije za finale najjačeg čovjeka Švedske, imam 'Arnold Classic' takmičenje u Barceloni i očekujem još neke pozive za 'Giants Live'. To su neki planovi za period koji slijedi", rekao je na kraju razgovora za Source.ba portal bh. strongman, Nedžmin Ambešković.

Novinar: Haris Ahbabović

3
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.