26.7.2019. 11:13
1
Sejo je mašina, on je snažan momak: Napadači su prvo napali Kolašinca, evo šta se dešavalo nakon napada na Ozila
Javnost u Engleskoj, ali i svjetska sportska javnost, bruji o nemilom događaju u kojem su napadnuti fudbaleri Arsenala, Mesut Ozil i Sead Kolašinac.

Tačnije, prema najnovijim informacijama koje dolaze sa Otoka, razbojnici su na motorima pratili Ozila i Kolašinca gotovo dva kilometra, a u rukama su imali noževe. Nijemac je uhvaćen u zasjedi pljačkaša jučer oko 17:00 sati dok je vozio svoj crni Mercedes G-Class SUV. Međutim, kada su razbojnici opkolili njegov automobil, Kolašinac se pojavio i onda je zaštitio svog saigrača i dugogodišnjeg prijatelja iz djetinstva, Mesuta Ozila.

Napadači pratili Ozila i Kolašinca dva kilometra

Britanski mediji danas su donijeli priču da se napadači nisu zaustavili tu, pa je uslijedila potjera za Ozilom i Kolašincem na ulicama Londona. Fudbalerima su potom u pomoć pritekli radnici jednog turskog restorana u kojem inače dvojica fudbalera često ručaju. Na kamerama se ne vidi trenutak kada se Kolašinac pridruži Ozilu u automobilu, te trenutak kada se udalje od napadača koji ih i dalje prate na motorima, dok imaju noževe u rukama.

Danas su se oglasili i iz Arsenala, te su poručili da su oba fudbalera dobro i da nisu povrijeđena prilikom pokušaja pljačke na ulicama Londona.

Britanski Sun danas je objavio šta se događalo nakon onoga što smo i mi vidjeli na klipu koji se vrti na internetu. Napadači su krenuli za Sejom i Mesutom, a onda su kamerom razbili prozor na džipu u pokretu. Sve se okončalo kada su fudbaleri stigli do spomenutog turskog restorana, gdje ih je spasilo osoblje restorana koje je rastjeralo napadače. Osim Mesuta i Kolašinca, u džipu se nalazila i Mesutova supruga Amine, a očevici tvrde da je novopočeni bračni par Ozil bio prestravljen po izlasku iz džipa. U automobilu se navodno nalazila i supruga našeg reprezentativca, Seada Kolašinca.

"Mesut je izgledao potpuno prestravljeno. Izgledao je kao da se borio da spasi svoj život, a pretpostavljam da je tako i bilo. Vidio sam napadače na motoru. Imali su kacige na glavi, bili su obučeni u crno i nosili su noževe. Osoblje restorana ih je uspjelo otjerati. Ozil se potom izgubio i otišao je u restoran"
, rekao je očevidac Azuka Alintah za britanske medije.

Mediji na Otoku su napisali kako je cilj pljačkašima najvjerovatnije bio automobil Mesuta Ozila, a očevici su tvrdili da bi se mnogo toga izdešavalo da se u sve nije "upetljao" Mesutov saigrač i prijatelj, Sead Kolašinac.

Navijači žele da novi kapiten bude Sead Kolašinac

Poznati britanski voditelj i navijač Arsenala, Piers Morgan, na Twitteru je napisao kako Arsenal novu kapitensku traku mora dati Seadu Kolašincu zbog onoga što je napravio, te načina na koji je rizikovao svoj život da bi odbranio kolegu.

"Zbog načina na koji je danas spasio svog saigrača Mesuta Ozila, automatski bih Seadu Kolašincu dao kapitensku traku i učinio ga novim kapitenom Arsenala", napisao je Morgan.

Sličnog mišljenja su i brojni navijači Topnika, koji su se oglasili na društvenim mrežama i istakli kako se kapitenska traka odmah mora dati Kolašincu. 

Pored drame koja se jučer odvijala na ulicama Londona, korisnici društvenih mreža su se našalili na račun imena Seada Kolašinca, ali i Mesuta Ozila, kojeg posebno ismijavaju navijači Tottenhama, najvećeg rivala Arsenala. Pojedini navijači Tottenhama su napisali kako je ovo bio sasvim običan dan za Ozila, te da se nije vidio kao i uvijek, aludirajući na nešto slabije partije Mesuta Ozila u posljednje vrijeme i na to da je napustio mjesto napada i ostavio kolegu da se bori sa napadačima.



"Sejo je mašina"


Arsenal je snimio zanimljiv video prije početka nove sezone, a voditeljica programa pitala je Aubameyanga i Ozila sljedeće pitanje: 

"Ukoliko biste se potukli s nekim, kojeg fudbalera Arsenala biste izabrali da vas brani?" Obojica fudbalera su se nasmijala, a onda su jednoglasno rekli kako bi to bio Sead Kolašinac.

"On je borac, snažan momak", rekao je Aubameyang kroz smijeh. A Ozil je samo dodao: "Sejo je mašina".

Napadači prvo napali Kolašinca

Sky Sports donosi nove informacije i donosi svjedočenje Yasmine Tahsiner, suvlasnice restorana do kojeg je Ozil na kraju uspio stići i zatražiti pomoć. Ona je u razgovoru za Sky Sports otkrila da su dva razbojnika na motociklu prvo presrela Seada Kolašinca ispred njegove kuće u momentu kada se trebao naći sa Ozilom i njegovom suprugom - oni su čekali u automobilu.

"Odmah su rekli Kolašincu da im da svoj sat. Kada su ga pokušali napasti, on je pokušao ući u automobil. Jedan napadač je također pokušao ući u automobil, na druga vrata. Kada je Ozil krenuo sa automobilom, oni su ga počeli ganjati i to je trajalo 15 minuta", rekla je Tahsiner, koja je dodala da je vidjela metalne predmete u rukama napadača, ali da ne vjeruje da se radi o noževima.

Policija u Londonu još uvijek nije uspjela da identifikuje napadače na fudbalere Arsenala, a istraga je u toku. Iz Arsenala nisu posebno komentarisali cijeli slučaj, osim što su javnost obavijesti da su njihovi fudbaleri dobro i da nisu povrijeđeni tokom pokušaja pljačke.

Novinar: Haris Ahbabović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.