29.8.2019. 10:49
7
"Kaže momak: 'Ja odoh iz Sarajeva. Ja navečer legnem i kontam hoće li biti rata ili neće, hoću li ujutro slati dijete u vojsku, ja odoh odavde'"
Za Source.ba portal je govorio novoizabrani direkor Službe za zapošljavanje KS, Nermin Pećanac.

Sa Nerminom smo razgovarali o tome koliko je trenutno nezaposlenih u KS, te šta Služba čini kako bi se pomoglo ovim ljudima da dođu do posla.

Govorilo smo o tome koliko je ova služba uopće potrebna građanima KS, s obzirom na to koliko budžetskog novca se troši na plate uposlenika, te šta su neki budući planovi kako bi se rad službe popravio.

Bilo je govora o projektima koji dolaze, nekim novinama, šta se to najviše traži kada je u pitanju posao u KS, a koja su to zanimanja kojih najviše ima na birou.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Almir Biber

 
7
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.