6.10.2019. 16:18
0
"Moramo se držati zajedno kao jedan narod i tada nam ne može niko ništa. Amina je bila sa mnom u teškim trenucima i govorila mi da sam rođen da budem šampion"
Za Source.ba portal danas je govorio vicešampion svijeta na 800 metara i najbolji bh. atletičar svih vremena, Amel Tuka.

Sa Amelom smo razgovarali o SP u Dohi, njegovom velikom rezultati i srebrenoj medalji, te koliko mu se bilo teško vratiti nakon povrede koju je imao.

Bilo je govora o tome kako se osjeća sada kada se nekako sve sleglo, te smo razgovarali o ljudima koji su mu najviše pomogli da napravi ovaj veliki rezultat.

Dotakli smo se njegove svadbe sa djevojkom Aminom Pivić i planova za narednu sezonu kada je u pitanju atletika, a kada dolaze i Olimpijske igre u Tokiju.

Amel Tuka je najbolji bh. atletičar svih vremena i takmiči se u disciplinama na 800 i 400 metara. Rođen je 1991. godine. Osvojio je bronzanu medalju na SP u Pekingu 2015. godine, te srebrenu medalju u Dohi na SP ove godine (u oba navrata utrka na 800 metara). 

Najbolji rezultata karijere na 800 metara mu je 1:42.51, a to je rezultat sa kojim je pobijedio na utrci Dijamantne lige u Monte Carlu 2015. godine, što je tada bio najbolji rezultat te godine u svijetu. 1:42.51 je i dalje jedan od najboljih rezultata svih vremena na 800 metara.

U nastavku pogledajte cijeli intervju sa viceprvakom svijeta na 800 metara, Amelom Tukom.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Almir Biber
Montaža: Haris Ahbabović

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.