19.11.2019. 13:28
4
"Oni koji su bili protiv mene, vjerovatno bi sada voljeli da se ja vratim. Kada su me ljudi u Savezu smijenili, vjerovatno su prebrzo donijeli tu odluku"
Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine, pod dirigentskom palicom Roberta Prosinečkog, doživjela je pravi fijasko u kvalifikacijama za Euro koje će se naredne godine odigrati u nekoliko evropskih gradova.

Naime, naš nacionalni tim iza sebe ima nikad lošije kvalifikacije u posljednjih nekoliko godina, a na kraju smo završili kao četvrtoplasirani tim grupe J sa svega 13 poena iz 10 utakmica. Ispred nas su završile Italija sa maksimalnih 30 bodova i gol razlikom 37:4, dok je Finska završila kao druga sa 18 bodova. Finci su se tako po prvi put u svojoj historiji plasirali na jedno veliko takmičenje. 

Grčka je završila kao treća sa 14 bodova, dok je BiH završila kao četvrta sa bodom manje. Peta je bila Armenija sa deset, a posljednji Lihtenštajn sa svega dva boda. Da situacija bude još poražavajuća, činjenica je da smo u gostima uspjeli osvojiti bodove samo protiv slabašnog Lihtenštajna, dok smo poraženi na gostovanjima kod Italije, Finske, Armenije i Grčke.

Treba dodati da su ovo vjerovatno najslabije kvalifikacije našeg nacionalnog tima nakon kvalifikacija za SP 2002. godine, kada smo završili na pretposljednjoj poziciji uz samo dvije pobjede protiv Lihtenštajna, a iza Španije, Austrije i Izraela.

Sada nam preostaje nada da možemo nešto napraviti u baražu za Ligu nacija, ali dugo je do marta kada nas očekuju utakmice baraža.

Za Source.ba portal danas je govorio nekadašnji selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine i čovjek koji nas je odveo na SP u Brazilu, Safet Sušić. U nastavku poslušajte šta je Pape rekao za naš portal.

Novinar: Haris Ahbabović

4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.