27.1.2020. 13:27
0
Mirza Teletović za Source o tome šta mu je Kobe rekao kada je "ispalio" tri air-balla: To samo pokazuje koliko je Kobe u svojoj veličini bio normalan!
Legendarni košarkaš LA Lakersa i jedan od najboljih igrača u historiji košarke, Kobe Bryant, poginuo je jučer u padu helikoptera u Californiji.

Sa njim je u helikopteru bilo još osam ljudi, među kojima i 13-godišnja kćerka Gianna. Nažalost, svi su poginuli.

Danas je za Source.ba portal govorio nekadašnji kapiten bh. košarkaške reprezentacije, te aktuelni predsjednik KSBiH, ali i čovjek koji je igrao protiv Kobeja Bryanta u NBA ligi, Mirza Teletović.

"Mislim da su reakcije svih normalnih ljudi identične, kada je ova tragedija u pitanju. Šok i nevjerica. Ovo je zaista velika tragedija, najprije za njegovu porodicu koja je izgubila oca, koja je izgubila kćerku i zaista ne mogu ni zamisliti bol koju oni proživljavaju. I drugi su poginuli u nesreći i sve zajedno je zaista velika tragedija. Naravno, Kobe je bio košarkaška ikona i sport je, njegovim preranim odlaskom, izgubio mnogo. Kao i svi, potresen sam bio kada sam saznao ovu vijest, a pogotovo kada sam čuo da je sa njim bila i njegova kćerka, te još nekoliko djece", rekao je Mirza Teletović danas za Source.ba portal.

Mirza je tokom svoje NBA karijere imao malu pomoć Kobeja Bryanta nakon što je "ispalio" tri air-balla na jednoj utakmici. Na narednoj utakmici na kojoj je igrao upravo protiv Bryantovih Lakersa, Kobe mu je rekao da ne brine, te da je on (Kobe) to napravio četiri puta na jednoj utakmici.

"Kobe je prvenstveno bio dobar čovjek. Pomagao je svima svojim savjetima, svojim primjerom je uticao na druge ljude. Veliko je kada ti dođe neko poput njega, sa takvom karijerom i da ti savjet. Kaže ti da se ne sikiraš, da se slične stvari dešavaju i najboljima, a on je zaista bio najbolji. To samo pokazuje koliko je u svojoj veličini, bio normalan. Smrt je, nažalost, bila brža. Otišao je zaista prerano i to na tragičan način, ali njegovo ime će vjerovatno ostati zauvijek upisano u sve historijske knjige, kada je u pitanju košarka, što je on svojim ponašanjem i zaslužio", rekao je Teletović.

Našeg sanogovornika smo na kraju pitali po čemu će pamtiti Black Mambu, kako su zvali Kobeja Bryanta:

"Po tome što su svi mogli nešto naučiti od njega. Njegov uticaj na ljude, posebno mlade, bio je ogroman. Promijenio je mnogo života svojim riječima, savjetima, igrama i nastojao svijet učiniti boljim. Bio je nesebičan i bio je za sve ljude tu. Pamtit ću ga po tome što se trudio biti dobar i porodičan čovjek", rekao je za Source.ba portal Mirza Teletović, nekadašnji član Brooklyna, Phoenixa i Milwaukeeja.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.