1.6.2020. 9:35
0
Alija Tabaković, zajednički kandidat za načelnika Srebrenice, za Source: Nema nijedne partije koja nas nije podržala osim SDP-a
Probosanski blok u Srebrenici postigao je dogovor o zajedničkom kandidatu za načelnika Srebrenice.

Naime, riječ je o Aliji Tabakoviću koji dolazi iz Stranke demokratske akcije (SDA). U Srebrenici je jučer održan sastanak svih probosanskih političkih partija i članova inicijative "Moja adresa Srebrenica" među kojima su SDA, SBiH, SBB, PDA, DF i nezavisni odbornici, na kojem je dogovoreno da SDA predloži kandidata za načelnika ove općine.

Među kandidatima su još bili Ćamil Duraković, Nedib Smajić, Hamdija Fejzić, Munir Habibović i Begija Smajić, a tu je bio i Sadik Ahmetović koji je već ranije odustao od kandidature.

Podsjećanja radi, na lokalnim izborima 2016. godine Mladen Grujičić je pobijedio Ćamila Durakovića, pa je tako Srebrenica, prvi put nakon agresije na BiH, dobila načelnika koji negira genocid u ovom gradu.

Danas je za Source.ba portal govorio Alija Tabaković, a u nastavku poslušajte cijeli razgovor s njim.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.