29.9.2020. 14:55
1
Nakon što smo jučer objavili da nam SDA, SBB i DF nisu poslali odgovore, danas stigao odgovor iz DF-a na pitanje "Zašto bi građani BiH trebali glasati za njih"
Source.ba portal je poslao upit sa jednim vrlo jednostavnim i konkretnim pitanjem svim većim strankama u FBiH.

Naime, s obzirom da nam uskoro dolaze lokalni izbori, koji su na programu 15. novembra ove godine, sve stranke smo pitali sljedeće:

Zbog čega bi građani BiH trebali glasati za vas, te kako biste ih uvjerili da glasaju za vas? Šta je ono na šta ste najponosniji, a što ste uradili u protekle četiri godine?

Dopis sa ovim pitanjem smo poslali sljedećim strankama: SDA, SDP, SBB, DF, Naša stranka, Narod i pravda, te Platforma za progres.

Jučer smo objavili ČLANAK sa odgovorima koje smo dobili, a dobili smo ih od Naroda i pravde, SDP-a, Naše stranke, te Platforme za progres. Do objavljivanja članka (jučer), odgovore nismo dobili od SDA, SBB-a i DF-a, iako smo im se, kao i svim spomenutim političkim strankama, javljali u dva navrata i podsjećali ih da nam nisu poslali odgovore na naš upit.

Ipak, nakon objavljivanja članka na Source.ba portalu danas su nam se javili i iz Demokratske fronte (DF) sa odgovorom. Isti prenosimo u cjelosti:

"Osnivanjem Demokratske fronte u 2013. godini na bosanskohercegovačkoj politčkoj sceni stvoren je građanski, lijevo opredijeljeni politički subjekat koji ima viziju građanske Bosne i Hercegovine uz jednakopravost svakog pojedinca na teritoriji naše države. Šest godina političkog aktivizma kroz parlamentarizam na svim nivoima vlasti dokazalo je da je Demokratska fronta relevantan politički subjekat koji može odgovoriti mnogim izazovima sa kojima se susreće naša država i društvo, ali i da može napraviti iskorak u procesu evroatlanskih integracija i poštivanju ljudskih prava i sloboda. 

Politike na lokalnom nivou, od 2016. godine kada smo prvi put ušli općinska/gradska vijeća pa do danas,  nisu odstupale od naših principa djelovanja, te u tom kontekstu radili smo i nastavit ćemo raditi u interesu građana i provedbi Evropske povelje o lokalnoj samoupravi. 

Lokalni nivo vlasti je nivo vlasti koji je najbliži građanima, a građani predstavljaju nositelje prava i odgovornosti kao srži demokratskog društva. Na lokalnom nivou ne postoje etnonacionalne podjele – jer kada asfalt propadne u ulici i kada ne funkcioniše odvoz smeća, jednako svima otežava svakodnevnicu. U tom kontekstu, Demokratska fronta je glas građana i nastavit će raditi u kreiranju i osiguravanju lokalnih potreba stanovništva.  

Demokratska fronta na predstojeće Lokalne izbore izlazi u 67  lokalnih zajednica. Sa više od 1.200 kandidata tražit ćemo podršku građana tražiti u 58 općina i gradova  Federacije BiH i 9 u Republici Srpskoj. Kandidirali smo i 13 kandidata za načelnike i gradonačelnike a u nekim sredinama nastupit ćemo zajedno sa  Građanskim savezom i Socijaldemokratima BH. 

Svi kandidati i kandidatkinje posvećeni su građanima, te će njihovo djelovanje biti usmjereno na rješavanje problema iz oblasti obrazovanja, kulture, komunalnih poslova, urbanizma kao i infrastruktre koji su u nadležnosti lokalnih samouprava, a koji će poboljštati kvalitet života građana. 
Ponosni smo što  je djelovanje naših vijećnika u protekle četiri godine prepoznato kao borba za građane i njihova prava, čime se unaprijeđuje životni standard pojedinca a samim tim i općina i gradova u cjelini.

Bosna i Hercegovina može napraviti progres samo sa svojim građanima, a u institucijama lokalne samouprave građani moraju imati svoj glas. Jer, kada imamo progresivne općine i gradove, imat ćemo progresvinu državu. Glas za Demokratsku frontu, je glas za građane",
stoji u odgovoru kojeg smo dobili iz DF-a.

Novinar: Haris Ahbabović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.