16.11.2020. 11:15
2
Alija Tabaković za Source: Dvije osobe su vraćene sa isteknutim ličnim kartama, ali su se pojavile dva sata kasnije sa važećim ličnim kartama i onda su glasale
Na osnovu 50 posto obrađenih birališta u Srebrenici, u prednosti je Mladen Grujičić ispred Alije Tabakovića.

Centralna izborna komisija BIH jutros u 09:00 sati ažurirala je preliminarne rezultate lokalnih izbora u BiH.

Prema novim podacima Mladen Grujičić, kandidat koalicije "Zajedno za Srebrenicu“ ima 61,47% glasova (1.776), dok Alija Tabaković (Inicijativa "Moja adresa Srebrenica“) zaostaje sa 37,66 posto (1.088 glasova).

Dakle, općinska izborna komisija u Srebrenici je obradila 50 posto biračkih mjesta što znači da će do samog kraja biti veoma neizvjesno. U obzir treba uzeti i glasove koji dolaze poštom, a koji će biti dodatni vjetar u leđa nekom od kandidata.

Danas je za Source.ba portal govorio Alija Tabaković, koji je prokomentarisao dosadašnje rezultate, očekivanja, ali i ono što se jučer dešavalo u Srebrenici.

"Još uvijek je sve neizvjesno, imajući u vidu da se zbrajaju glasovi samo na redovnim biračkim mjestima. Nakon toga se moraju prebrojati glasovi putem pošte i glasovi u odsustvu. Ti glasovi će pristizati još nekih 10-ak dana. Dakle, rano je tvrditi da je bilo ko pobijedio bez potvrde CIK-a. Svakako će biti neizvjesna i tijesna utrka. Vidjet ćemo na kraju šta će se desiti", rekao je Alija Tabaković za Source.ba portal.

"Upravo smo sada čitali zapisnik našeg biračkog posmatrača u jednom mjestu u Skelanima, gdje su dvije osobe vraćene sa isteknutim ličnim kartama, ali su se iste te osobe pojavile dva sata kasnije sa važećim ličnim kartama i nakon toga su glasale. Imamo informacije da se to dogodilo na još par mjesta. Ako se to radilo, onda je to bila izborna krađa kakva se ne pamti. Nemoguće je da osobe za sat ili dva zamijene ličnu kartu", rekao je Tabaković danas za naš portal.

Novinar: Haris Ahbabović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.