5.12.2020. 19:45
4
Harki, Memo, Gušo, Željko Majstorović, Benjo Isović: Ko je sve ušao u općinska vijeća u sarajevskim općinama
FOTO: Source.ba
Centralna izborna komisija (CIK) kompletirala je rezultate izbora u BiH, a u pitanju su lokalni izbori 2020. godine.

Kada je u pitanju Sarajevo, podsjećanja radi, u Starom Gradu je ponovo pobijedio Ibrahim Hadžibajrić, kandidat "četvorke", dok je kandidat iste političke opcije pobijedio i u Centru, gdje je pobjedu odnio Srđan Mandić, koji će tako na toj poziciji zamijeniti Nedžada Ajnadžića iz SDA.

U Novom Sarajevu uvjerljivu pobjedu je odnio također kandidat "četvorke" Hasan Tanović, koji je pobijedio Nedžada Koldžu iz SDA.

U Novom Gradu novi/stari načelnik je Semir Efendić iz SDA, koji je tijesno pobijedio kandidata "četvorke", Adnana Delića.

Na Ilidži je također "četvorka" odnijela pobjedu, gdje je trijumfovao Nermin Muzur, a on je ubjedljivo slavio ispred SDA-ovog kandidata Fikreta Prevljaka.

Kada su u pitanju općinska vijeća u sarajevskim općinama, stanje je sljedeće:

Stari Grad: 
NBL 7
SDA 7
NIP 5
SDP 3
Naša stranka 2
Savez za Stari Grad 2
SBB 2
Platforma za progres 2
LDS1

Centar Sarajevo:
NIP 8
Naša stranka 7
SDA 7
SDP 4
SBB 2
Platforma za progres 2
DF/GS 1

Novo Sarajevo:
NIP 9
Naša stranka 5
SDA 5
SDP 4
NBL 2
Platforma za progres 2
SBB 2
DF/GS 2

Novi Grad:
SDA 10
NIP 9
Naša stranka 3
Platforma za progres 2
BOSS 2
SDP 2
SBB 1
DF/GS 1
USD BiH 1

Ilidža:
SDA 11
NIP 11
SDP 3
Naša stranka 2
Platforma za progres 2
Prva stranka 1
NBL 1

Kada su u pitanju neka poznatija imena koja su ušla u općinska vijeća u sarajevskim općinama, situacija je sljedeća:

Abdulah Skaka, još uvijek aktuelni gradonačelnik Sarajeva, ušao je u OV Stari Grad, sa 2.229 glasova.

Malik Garibija iz SDP-a, nekadašnji ministar za rad i socijalnu politiku u Vladi KS, ušao je u OV Stari Grad sa 603 glasa. U Vijeće je ušao i Vibor Handžić iz Naše stranke.

Sada već bivši ministar obrazovanja u Vladi KS, Anis Krivić, ispred SBB-a je ušao u OV Stari Grad sa 408 glasova.

Kada je u pitanju Općina Centar, Haris Bašić iz NiP-a, nekadašnji ministar privrede u Vladi KS, ušao je u Vijeće sa 766 glasova. 

Amra Zulfikarpašić iz Naše stranke je ušla u OV sa 1.231 glasova, dok je Velija Katica iz SDA također ušao u Vijeće. 

Denis Challenger iz SDP-a je ušao u OV Centar sa 1.023 glasova, dok je to napravio i pjevač i kompozitor, Benjamin Isović. On je dobio 537 glasova. U OV Centar je iz SDP-a ušao i dr. Dragan Stevanović.

U OV Centar je ušao i meteorolog Željko Majstorović iz Platforme za progres, a on je dobio 266 glasova.

Iz SBB-a su u Vijeće ušli donedavni ministar policije u KS, Ismir Jusko, kao i slikar Memo Haljevac. Oni su imali 399, odnosno 339 glasova.

Kada je u pitanju OV Novo Sarajevo, u njemu će biti Hazim Bahranović iz SDA koji je osvojio 1.135 glasova. U ovom Vijeću će se naći i Haris Harki Selmanović iz NBL-a koji je dobio 659 glasova.

Što se tiče OV Novi Grad, tu će se naći Nezir Hadžić iz SDA, inače nekadašnji direktor sarajevskog Vodovoda, koji je osvojio 4.532 glasova. 

Mandat je ispred SDA osvojio i Adnan Gušo, nekadašnji golman Željezničara, sa 1.491 glasova. Toni Vukadin je osigurao mandat ispred NiP-a.

Kada je u pitanju Ilidža, pjevač Tarik Stambolić iz NiP-a je osvojio 2.596 glasova i tako je osigurao mandat u OV Ilidža.

Novinar: Haris Ahbabović

 
4
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.