15.12.2020. 17:59
1
"Nisam govorio o Platformi za progres u džamiji. Efendija i mesdžid to nisu promovisali prije, za vrijeme hutbe ili poslije namaza"
Mirsad Hadžikadić, predsjednik Platforme za progres, nedavno je na Facebooku objavio video iz Mostara u kojem govori o situaciji gdje se ispred džamije vjernicima dijelio promotivni politički materijal "Koalicije za Mostar", koju inače predvodi SDA.

Kako je rekao Hadžikadić, ispred džamije se nakon džuma-namaza, vjernicima dijelio magazin koji je promovirao kandidate koalicije "Sve za Mostar".

"Došao sam u Brankovac, dio Mostara. U džamiji hutba. Spominju se izbori i govori se kako treba izaći na njih. Međutim, napolju dijele magazin 'Stav'. Efendija u džamiji dva puta napominje da se može besplatno uzeti magazin. Inače košta 3 KM, ali sada se dijeli besplatno. 'Stav' promovira koaliciju 'Sve za Mostar' koju vodi SDA. Unutra, svi članci promovišu kandidate te koalicije. Vjera i politika ne bi trebali da su zajedno nikada, u interesu građana, države i vjere", rekao je Hadžikadić u videu kojeg je objavio.

Danas smo pozvali Hadžikadića da ga upitamo za isti video, s obzirom da se u hutbi muftije Salema ef. Dedovića, a koja je pročitana širom Mostara, nigdje ne govori o stvarima koje je Hadžikadić spomenuo.

Također smo ga upitali i da nam prokomentariše optužbe da je po džematima i džamijama u SAD-u promovisao svoju stranku. Cijeli razgovor poslušajte u videu koji slijedi.

Novinar: Haris Ahbabović

 
1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.