8.1.2021. 8:26
5
Drage Sarajlije, nemojte ovo raditi!
Veliki broj pješaka povrijeđen je ili je nastradao u sve češćim saobraćajnim nesrećama koje se dešavaju na ulicama Sarajeva.

U većini navrata su krivi vozači, međutim veoma je mnogo slučajeva kada su krivi i pječaci, na način da svojim neodgovornim pretrčavanjem preko ceste, na mjestu na kojem nema pješačkog prijelaza, ugrožavaju sebe i sve ostale učesnike u saobraćaju.

Podsjećaja radi, u periodu od janurara 2020. godine, pa da septembra iste godine, na području KS poginula su tri pješaka, dok je u nesrećama povrijeđeno 111 pješaka, od tog broja 29 pješaka je bilo teško povrijeđeno.

Kako su napisali u izvještaju MUP-a KS za ovaj vremenski period, pješacima koji su kršili saobraćajne propise uručeno je 1.148 prekršajnih naloga, a upozorena su 603 pješaka.

Kazna za pješake koji prelaze preko pješačkog prelaza kada je crveno svjetlo je 50 KM. Za prelazak mimo pješačkog prijelaza je 40 KM, a ukoliko se pješak nepropisno kreće van naselja, tada plaća 30 KM.

Kamera Source.ba portala bila je postavljena u sarajevskom naselju Stup, gdje se vrlo često dešavaju saobraćajne nesreće u kojima stradaju pješaci, a nerijetko su te povrede fatalne. 

Šta nam ostaje da vam savjetujemo: Ljudi, mislite na sebe i preostale učesnike u saobraćaju i nemojte pretrčavati cestu, posebno na dionici na kojoj se nešto brže vozi, pa vrlo često i vozači voze iznad dozvoljene brzine.

Novinar: Haris Ahbabović
Snimatelj: Kenan Ćemo
Montaža: Kenan Ćemo

5
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.