25.1.2021. 11:14
0
"Hase mu je posudio tri miliona da otvori ćevabdžinicu. Šahin mu je vratio tri miliona i 200 hiljada. Kaže mu Hase: 'Nisam ja kamatar, da sam znao da si toliko đubre ne bih ti dao ta tri miliona'"
Na jučerašnji dan prije 88 godina rođen je legendarni fudbaler Sarajeva i čovjek po kojem stadion Koševo nosi ime, Asim Ferhatović Hase.

Ono što je također zanimljivo je to da je Hase umro na današnji dan, dakle 25. januara 1987. godine, svega dan nakon svog 54. rođendana.

Hase je gotovo cijelu fudbalsku karijeru proveo na Koševu. 1963. godine je kratko igrao za Fenerbahce, ali se opet vratio u svoje Sarajevo, gdje je i okončao karijeru 1967. godine. 

Za selekciju tadašnje Jugoslavije je odigrao samo jednu utakmicu, a nikome još uvijek nije jasno zbog čega nije imao više nastupa za reprezentaciju, s obzirom da je u to vrijeme bio jedan od najboljih igrača u Jugoslaviji.

Za Source.ba portal danas je govorio nekadašnji fudbaler Sarajeva, Zijad Švrakić, koji se prisjetio starih dana i druženja sa rahmetli Hasetom.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.