6.4.2021. 17:05
1
"Armin Muzaferija me zvao i prijetio mi da će me naći na ulici i da će me prebiti. Sreo me nekada prije dva mjeseca, okrenuo se i vrisnuo 'Keno, Es-selamu Alejkum'"
FOTO: Source.ba / arhiva
Kenan Musić, direktor Omladinskog Film Festivala, prozvao je pjevača Armina Muzaferiju na Facebooku, zbog komentara Muzaferije da mu duguje novac već nekoliko godina za posao koji su sklopili.

Musić se oglasio na Facebooku napisavši sljedeće:

"Lokalni slavuj, Armin Muzaferija, koji inače živi od SDA predizbornih skupova, nakon dvije godine komentrisanja po portalima da sam ‘narkoman i lopov’ počeo sad javno da me naziva čaršijskim prevarantom. Ako je odbijanje da se plati nešto što nije dio dogovora i nema pokriće i predstavlja klasično cigančenje - lopovluk, onda Armin mora naučiti nove termine. Pored tužbe koju će Armin dobiti, danas ću se potruditi da FUP i Tužilaštvo se pozabave načinom na koji je pošteni Muzaferija dobijao poslove. Pisanja da sam ja nekome dužan su notorne laži. To se očekivalo. Festival koji vodim ima svojih problema, ali da je 1% istina što plasiraju ja ne bi mogao hodati ovim gradom od bruke. Hvala Bogu, s ponosom prošetam od Vijećnice do Vječne vatre i pozdravim se sa svima", napisao je Musić.

Odmah nakon tog njegovog posta, oglasio se i pjevač Armin Muzaferija, koji je poručio sljedeće:

"Dotični je 2018-te kao direktor Omladinskog Film Festivala i Udruženja mladih umjetnika dogovorio posao sa mojom firmom koja se bavi najmom event opreme. Platio je 1/3 fakture a ostatak je rekao poslije. To “poslije” je bilo uz petljanje, laži i izbjegavanje... A da je samo rekao na lijep način ili pristao na susret i razgovor, ja bih mu dug vjerovatno halalio. No, nisam se htio mnogo baviti time sve do jučer kada su mediji objavili da se bori protiv bošnjaštva i Allaha SWT. Dakle, od 2018-te pa sve do jučer ja nisam spomenuo taj dug niti pokrenuo tužbu. I kontam, dolazi ramazan, ne želim se baviti stvarima koje sam u dosadašnjoj karijeri u širokom luku zaobilazio. Kad imam šta vidjeti: dotični me prozva da izmišljam dug i da je pokrenuo tužbu. Iskreno sam se obradovao. Evo prilike da naplatim dug koji ću, draga srca, ako Bog da, pokloniti u narodnu kuhinju. Još ako to sve obavimo za ramazan - veći sevap", dio je statusa na Facebooku Armina Muzaferije. O čemu se radi, možete pogledati OVDJE.

Danas smo pozvali obje strane kako bismo ih upitali o čemu se radi. Muzaferija je rekao da će dati izjavu za Source.ba portal, ali da je u konsultaciji sa svojim advokatom odlučio da ta izjava malo pričeka, zbog procesa kojeg pripremaju protiv Musića.

Sa druge strane, Musić je također odgovorio na naš poziv i prokomentarisao sva dešavanja za Source.ba portal.

"Mogu samo da potvrdim autentičnost maila koji je poslan svim dobavljačima. OFF ima svoje zakonske zastupnike i oni će reagovati u skladu sa zakonom, zbog onoga kako se Muzaferija ponaša danas i prethodnih nekoliko godina. U FUP-u sam dao izjavu, odnosno saznanja na koji način Muzaferija dobija poslove koje dobija. Svi mogu imati uvid u obaveze OFF-a, svi izvještaji su dostupni. On je već prekršio neke stvari za koje nismo očekivali da će ih uraditi. Objavio je poruke za koje ja uopće ne mogu da potvrdim da su moje poruke, jer uopće tako ne pišem. Potvrđujem samo autentičnost tog maila. S druge strane,  što se tiče njegove konstatacije da smo mi dužni, koliko ja znam, odbio sam da se plati nešto što nije dogovoreno na sastancima koje smo imali Muzaferija i ja. Mi ovjeravamo fakture koje nam stižu. Ja nisam vidio potpis na onoj fakturi", rekao je danas Musić za naš portal.

Tvrdi da nije razgovarao sa Arminom nakon tog prvobitnog sastanka, te je istakao kako ga je kasnije Muzaferija zvao i prijetio mu.

"Armin Muzaferija me je zvao i prijetio mi da će me naći na ulici i da će me prebiti. To je bilo prije dvije godine. Zato se nikada nisam naišao sa njim. Mislim da me sreo nekada prije dva mjeseca u ulici Branilaca Sarajeva, okrenuo se i vrisnuo je 'Keno, Es-Selamu Alejkum'. I to je zadnje što sam vidio od njega. On zna kako smo se upoznali i preko kojeg posla i kako je počeo raditi sa mnom. Sugerišem mu da mu je najbolje da ide na sud, o svemu što ima, jer će mu samo tako biti validno", rekao je Musić za Source.ba portal.

Musića smo za kraj upitali kako komentariše sve češće optužbe na društvenim mrežama da je dužan ljudima, te da je "prevarant", kako su ga pojedini u komentarima nazvali.

"Nije Kenan Musić dužan nikome. Ja predstavljam jedno pravno lice i nisam sam na tom festivalu. Imaju stvari u koje se lagano može ući. Ne osporavamo da postoji mnogo dugovanja naših klijenata prema nama, u ovom momentu imamo par desetina hiljada KM potraživanja, što direktno uzrokuje naša dugovanja prema dobavljačima. Međutim, apsolutno ne želim da spominjem ko meni duguje, po savjetu advokata. Ni s kim nismo na sudu po pitanju dugovanja", rekao je na kraju razgovora za naš portal Kenan Musić, direktor Omladinskog Film Festivala.

Novinar: Haris Ahbabović

1
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.