7.5.2021. 15:55
0
"I meni danas po dva-tri puta psuju na ulici, pogotovo ove žene u saobraćaju. Ona je moćna, ona vozi auto na lizing. Šta ćeš, šuti i progutaj!"
FOTO: Source.ba / arhiva
Na Skenderiji u Sarajevu jutros je došlo do nesporazuma u saobraćaju koji je rezultirao tučnjavom među vozačima, koji su odlučili da napuste vozila i obračunaju se na ulici.

Sve se desilo rano jutros oko sedam sati, a MUP KS je izašao na teren gdje se dogodio incident, te je sankcionisao oba vozača.

Jedno od vozila koje se našlo na mjestu incidenta, a koje je uslikano, te je vrlo vjerovatno vlasnik istog bio akter ovog događaja, je i taksi vozilo. Danas smo pozvali Envera Suljagića, predsjednika Sarajevo taxija, kako bi s njim provjerili da li se radilo o njihovom vozaču, te šta se dogodilo jutros.

"Zaista ne znam ništa o tome. Za Skenderiju, stvarno, ne znam ništa. Da je naš taksi ili nešto, mi bismo to znali", rekao je danas kratko za Source.ba portal Enver Suljagić.

Njega smo pitali kako komentariše sve češće kritike upućene na račun taksista, a veliki broj njih se odnosi na Sarajevo taxi, da su veoma bahati u saobraćaju, te da se bahato i neodgovorno ponašaju tokom vožnje gradom.

"Najbolji pas na svijetu je njemački ovčar, ali isto tako, najviše ujeda vlasniku je zadao upravo njemački ovčar. Ovdje šta se god desi, da li je divlji taksista, da li je pod firmom ovom ili onom, kažu taksista Sarajevo taxija. Svi se onda nama obraćaju", kaže Suljagić.

On napominje da je svjestan da ima takvih situacija, te da su brojni vozači na ulicama Sarajeva nervozni i da to nisu samo taksisti.

"Vjerovatno ima takvih situacija. Svi znamo kako smo nervozni u saobraćaju, pa i ove gospođe što voze auto na lizing, pa od vas novinara kada ne dobijete neku izjavu, pa mi taksisti, pa gradski prijevoz. Onda dobiješ neki bosanski lonac gdje imaš svega. Bio bih nekorektan kada bih rekao da ima, ili da nema. Svega ima", rekao je Suljagić.

Za kraj smo ga upitali da li se građani Sarajeva požale ponekad na njihove taksi vozače, te kako postupaju u tom slučaju.

"Bude toga. Sve zavisi šta je u pitanju. Ali, nervoze uvijek ima. Pa, i vi nekad zagalamite na prozor, i ja - šta ćemo sad. I meni danas po dva-tri puta psuju na ulici, pogotovo ove žene u saobraćaju. Ona je moćna, ona vozi auto na lizing, ona dobro ne vlada situacijom, šta ćeš, to je saobraćaj. Šuti i progutaj", rekao je Suljagić za Source.ba portal.

Novinar: Haris Ahbabović

 
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.