27.7.2021. 13:51
0
"Nema se meni šta čestitati, jer ja nemam djeteta. Od danas je njih više strah, nego mene!"
Vrhovni sud FBiH oslobodio je danas Ljubu i Bekriju Seferovića u slučaju ubistva Dženana Memića na Ilidži 2016. godine.

To je bio treći put da se razmatrala presuda Kantonalnog suda u Sarajevu. I u obje prethodne presude Seferovići su oslobođeni. Bili su optuženi za smrt Dženana Memića u ilidžanskoj Velikoj aleji u februaru 2016. godine.

Međutim, entitetski Vrhovni sud je obje presude poništio i naložio ponovno suđenje. Sve je ovo danas za Source.ba portal prokomentarisao Muriz Memić, otac ubijenog Dženana Memića.

"Završena je jedna agonija, ali borba ide dalje, sada moramo još jače. Treba uhapsiti ubice i pomagače ubica. Već imamo pet osumnjičenih. Ali, bez Dalide Burzić ovo neće stati. Ovo je bila lažna optužnica i to je danas samo potvrđeno. Mislili su da će im proći. Nema se meni šta čestitati, ovo nije moja pobjeda, jer ja nemam djeteta, ali dobili su svi građani BiH i danas trebaju svi sami sebe da počaste", kaže Muriz Memić za Source.ba portal nakon presude.

Kaže da je mislio da tek od danas slijedi borbe ispočetka, ali da ovo danas nije početak i da se ne kreće opet od nule.

"Ispočetka smo govorili kada se ovo sve završi da ćemo biti na nuli, ali nismo na nuli, jer je već potvrđena optužnica na Sudu BiH. Idemo sada dalje, borba se nastavlja. Moramo uhapsiti tužioce i tek onda će biti urađen posao. Mora do toga doći! Ja sam spreman na sve i neću odustati. Uskoro pravim velike proteste. Ovo nije greška, ovo je bila namjera", ističe Memić.

Kaže da brojni ljudi, koji su umiješani u ovaj slučaj, od danas još više trebaju strahovati.

"Visokopozicionirani pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo i tužioci. To su ljudi kojima danas sigurno nije bilo dobro i teže im je danas nego meni. Sad je njih više strah, nego mene", rekao je kratko Memić.

Novinar: Haris Ahbabović

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.