18.10.2021. 14:00
6
"Krenuo sam da uhapsim Dodika i harmonikaša, a onda su mi rekli 'Zoka, to ti je čeka, to će ti biti kraj!'"
Nakon što je Milorad Dodik napravio pravi cirkus u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, te nakon što je doveo harmonikaša u najveću bh. instituciju, oglasio se i legendarni Zoran Zoka Čegar.

Naime, bivši zamjenik komandanta specijalne policije Republike BiH, Zoran Čegar, tvrdi da je performans sa harmonikom u Predsjedništvu BiH, koji je priredio Milorad Dodik, najveće poniženje države, ali i njega lično.

Tvrdi da je imao namjeru da ode uhapsiti Milorada Dodika i njegovog harmonikaša, ali da je u posljednji trenutak odustao od te namjere. 

Pozvali smo Zorana Čegara koji je danas za Source.ba portal prokomentarisao dešavanja u zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

"Ovo više ovako ne može. Ja vidim da on (Dodik) radi šta hoće. Ovo je poniženje za nas borce i sve građane Sarajeva i BiH. Ovo je prešlo svaku mjeru. Ovo nije naš debakl, ovo je njegov debakl. U onoj zgradi su izginuli moji saborci, moji prijatelji, moji kumovi. Ja sam ranjen u onoj zgradi i onaj sam objekat zalio svojom krvlju. Ne može se neko onako ponašati, jer to je naše, nije njegovo", kaže na početku razgovora za Source portal Zoran Čegar.

Veliki broj zvaničnika u BiH danas je jasno rekao kako je ovo velika sramota Milorada Dodika i kako ovaj događaj uopće nije ni simpatičan, niti komičan, kako ga neki u RS-u predstavljaju.

"Ovo je tragikomično. Po meni, svako službeno lice ga je za ovo trebalo lišiti slobode. Ovo je ponižavanje i omalovažavanje države. Pogotovo ovo što je rekao prije par dana za rahmetli predsjednika, Aliju Izetbegovića, da će on pjevati 'Nema te više Alija'. Kako je harmonikaš uopće ušao u Predsjedništvo, ko ga je pustio? Probajte vi kao novinar ući u zgradu Predsjedništva, vidjet ćete hoćete li ući i dokle ćete proći. On je zloupotrijebio onu instituciju i zloupotrijebio je svoju poziciju, pa je nekoga ilegalno uveo u onu zgradu", ističe Čegar za Source.ba portal.

Ono što je također bilo skandalozno u cijeloj priči je to da je Dodik u zgradi Predsjedništva, na radnom mjestu, pio alkohol.

"Doveo je muziku i pio je alkohol na radnom mjestu. Još zove majku na telefon, da čuje, i da se snima, te je pjevao pjesmu 'Mene je rodila majka Srpkinja'. Ovo je ponižavanje, ne znam dokle će se ovo više trpiti. Sad slušam neke međunarodne institucije i ambasade, koje kažu da će reagovati ako bude potrebno. Pa šta čekaju oni, da nas opet počnu klati, pa da oni pobjegnu, je li to njihovo reagovanje. Pa, vrijeme je da reaguju, izvolite gospodo opravdajte što ste ovdje. Jesu li za vikend dijelili oružje i municiju po RS-u, jesu li postojavali paravojne formacije? Šta treba više Dodik da uradi? Ovo što kaže 'Onaj neki luđak hoće da me hapsi'. Je** mu luđak Goricu, eto, molim te napišu tako. Za mene je rekao da sam luđak, evo, ja mu na to odgovaram da mu ja je*** Goricu, onu kćerku seljančuru. Kud ćeš ljepši od mene", rekao je danas za Source.ba portal Zoka Čegar.

Za kraj, Zorana smo upitali šta bi se hipotetički desilo da je uhapsio Milorada Dodika.

"Uhapsili bi ovi mene odmah da sam uhapsio člana Predsjedništva. Mene bi zatvorili, jer njima treba kolateralna šteta. Ja sam se posavjetovao, prije nego što ću krenuti, sa pametnim ljudima i sa pravnicima, rekli su mi: 'Zoka, to ti je čeka, to će ti biti kraj'", rekao je danas u razgovoru za Source.ba portal Zoran Zoka Čegar, nekadašnji zamjenik komandanta specijalne policije Republike BiH.

Novinar: Haris Ahbabović

6
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.