28.10.2021. 13:48
0
"Meni u Sarajevu pokazuju srednji prst, ali i ja njima u Sarajevu pokažem srednji prst"
Nekoliko skandala, uvreda, ali i komičnih izjava obilježili su jučerašnju sjednicu Narodne skupštine RS-a.

U glavnim ulogama ponovo su bili Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, kao i opozicionari u RS-u, Jelena Trivić i Miladin Stanić.

"Trabunjane" i "idiot"

Nakon izlaganja Miladina Stanića, riječ je dobio Milorad Dodik, koji je potom osuo paljbu po poslaniku SDS-a.

"Ništa novo niste rekli osim onog što trabunjate u zadnje vrijeme", a onda je uslijedio sveopštni haos na sjednici NSRS-a.

Naime, uključio se i sam Stanić koji je počeo da viče "Sa kojim pravom ovaj idiot meni govori da trabunjam? Idiot!".

Nakon posljednje Stanićeve riječi i sam Dodik se nasmijao, te je potom rekao za govornicom:

"On mene sad izaziva, da ja reagujem, pa da on izađe kao malo prljavo dijete i da kaže: 'Joj, tuku me, ne mogu više da budem dio igre'. Vi i dalje ostajete prljavi i umazani. Uporno lažete, lažete bezočno. Nikad te nisam vozio u svom autu, niti to imam namjeru. Ti si moralna i svaka druga greška za to auto koje ja vozim", rekao je Dodik.

"Halo čovječe, pobijedio sam na izborima i opet ću vas pobijediti, samo zato jer ste u meni raspalili dovoljno volje i saznanja kakvi ste. Javno vas hvale po Sarajevu. Imate li imalo stida kada vas hvale kako ste vi dobri, a mi nismo. Vas hvale, a mene ne hvale. Meni u Sarajevu pokazuju srednji prst, ali i ja njima u Sarajevu pokažem srednji prst", rekao je Milorad Dodik, a onda se počeo žaliti kako njegova porodica loše živi.

Dodik: Jelena Trivić je opasna žena i sije zlo

"Kćerka ima četvero djece, u zakup drži restoran, plaća kiriju, a već godinu dana negativnu računicu. Ništa nije dužna državi", rekao je Dodik.

Potom se Dodik obrušio i na Jelenu Trivić, te je poručio kako je to izuzetno zla i opasna žena.

"Postoje dvije kategorije Jelene Trivić, jedna je njena privatna, a jedna je njena politička ličnost. Imam pravo, bez obzira što je žena, da objasnim njenu političku ličnost. To je dozvoljeno i to nije zabranjeno. Politički dizajn Jelene Trivić je užasan. Opasno je odakle ona dolazi. To predstavlja opasnost, to je za crvenu liniju. Kod nje samo postoji mržnja i potreba da se okalja. Od nas se očekuje da se samo lijepo ponašamo. Fino je imati u porodici doktora nauka, ali ovakva mržnja da dođe od ženske strane potkrijepljena je jadom i čemerom", rekao je Dodik i nastavio:

"Ova žena je opasna, sije zlo. Hvalite se odakle dolazite, mene to ne zanima. Ja vašu porodicu ne diram i ne znam. Mislite da ne znam da bolje lajem od vas. Ja imam živosti više od vas. Govorim o političkoj živosti", rekao je Dodik Jeleni Trivić.



A onda se obratila i Jelena Trivić, koja je istakla kako se vratila u salu jer je morala da odgovori Miloradu Dodiku:

"Oni nama i svim drugim građanima RS-a određuju ko je patriota, to je sramno. Ne branite vi RS, vi branite svoje milione. Smiju mi se tu kao hijene oni koji su se od RS-a kao hijene obogatile. Možda nećete otići kao podanik, ali ćete otići kao neko ko je prevario i iznevjerio svoj narod. Ja sam svoje srpsko iz kuće ponijela, slava se slavila kad je mnogi nisu slavili. Vi je niste slavili, jer potičete iz takvog kraja", poručila je Trivić Dodiku.

(Haris Ahbabović)

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.