20.7.2016. 13:39
0
Prva žrtva igrice: Tinejdžer ubijen dok je igrao Pokemon GO
Osamnaestogodišnji tinejdžer Jerson Lopez de Leon je ubijen u zasjedi kada je upucan dok je igrao igricu Pokemon GO sa svojim 17-godišnjim rođakom Moisesom Picenom.

Policija je saopćila da još nije jasno zašto su ova dva tinejdžera napadnuta, ali se špekuliše da su napadači otkrili tinejdžere pomoću same aplikacije koja inače koristi lokacije određenih mjesta gdje se "kriju Pokemoni".

Tinejdžeri su tražili Pokemone na ulici u Chinquimuli - mjestu koje se nalazi nedaleko od grada Guatemale, prenosi N1.

Policija je pronašla blizu 20 čahura na mjestu ubistva i sada su u potrazi za putnicima iz kombija koji su viđeni da ga voze na mjestu događaja.

Dvojac je šetao kada je na njih pucano, dok je jedan od njih kasnije preminuo u bolnici.

Rosalinda, Jersonova majka, kazala je da je tinejdžer izašao iz kuće kako bi igrao Pokemon GO.

"Bio je već u krevetu kada ga je pozvao rođak da izađe blizu kuće", kazala je majka.

Čini se kako je ovo prva smrt vezana za Pokemon Go iako ne postoje indicije da je zapravo imala ikakvu odgovornost za ono što se dogodilo.

Otkako je svijet postao "zaražen" igricom Pokemon GO, desilo se još nesretnih slučajeva, od toga da su ljudi padali sa litica, pa do pljački.


(Anesa Agović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.