15.4.2018. 14:15
0
Warcraft 3 ažuriran nakon 16 godina
Zvuči nevjerovatno, ali prošlo je već 16 godina od Warcrafta 3, zadnje igre u Blizzardovom serijalu.

U Blizzardu smatraju da su danas došla druga vremena, te da Warcraft igre u RTS žanru više ne bi bile dovoljno atraktivne današnjoj publici.

Male su šanse stoga da vidimo Warcraft 4, a fanovi su se nadali da će Blizzard modernizovati trojku na isti način kao što je to prošle godine učinjeno sa StarCraftom.

I učinili su to, ali samo otprilike. Nismo dobili  Warcraft 3 Remastered, ali smo dobili update verzije 1.29, najveću do sada za ovako staru igru.

Kao i sa svim Blizzardovim igrama, update donosi mnoštvo promjena u balansu jedinica, no daleko je važniji dolazak podrške za 16:9 rezolucije. Možda je pomalo smiješno što jedna ovako važna PC igra tek sada dobija punu podršku za 1080p, ali sjetimo se da je stara više od desetljeća. Druga velika novost verzije 1.29 jest proširenje broja igrača u multiplayeru na ukupno 24, dodavanjem 12 novih boja za timove.

Iz Blizzarda poručuju kako ovo neće biti zadnje ažuriranje za Warcraft 3, ali će biti zadnje za one koji ga igraju na Windows XP operativnom sistemu, prenosi CDM.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.