24.8.2018. 22:45
2
U Fortniteu sada možete zahvaliti vozaču autobusa
Razvojni studio Epic Games dokazao je kako sluša fanove Fortnitea te je u igru ubacio mogućnost koju su igrači tražili putem peticije.

Ne znam kako je bilo kod vas, ali nas niko nije učio da zahvaljujem vozačima autobusa. Sastavni dio bontona bio je da ih pozdravim pri ulasku i izlasku, no kad sam otišao s Balkana u moderni bijeli svijet, primijetio sam da ondje ljudi zahvaljuju vozačima kad izlaze iz autobusa. Tako sam i ja poprimio tu naviku, premda mi je isprva bilo čudno kad bi moja zahvala ostala bez onog “molim”.

No, od sredine ove godine na internetu je postao popularan meme “People Who Thank the Bus Driver”. Neću ulaziti u to zbog čega i kako – s memeovima je to uvijek duga priča, ali s obzirom da najpopularnija igra na svijetu također ima autobus, bilo je samo pitanje vremena kada će se taj meme odraziti i na Fortnite.

I doista, još se prošlog mjeseca pojavila peticija da se u Fortnite ubaci opcija zahvaljivanja vozaču autobusa. Ako se ne varam – niko ne zna ko je taj vozač i kako izgleda, ali to je manje važno u cijeloj priči jer je Epic Games poslušao fanove te je traženu opciju ovih dana ubacio u igru.

Opcijom zahvaljivanja ne dobiva se praktički ništa, ali lijepo je vidjeti da tvorci Fortnita prate svoju zajednicu i njezine prohtjeve, koliko god oni apsurdni bili. A opet – možda je to samo apsurdno nama na Balkanu jer nas niko nije učio da zahvaljujemo vozačima, prenosi noob.ba

(Amila Alijagić)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.