15.1.2019. 20:29
0
Sony mora Italijanima platiti dva miliona eura zbog sitnih slova na kutijama PlayStationa
Italijanska agencija AGCOM (Autorita per le Garanzie nelle Comunicazioni) ovog je mjeseca donijela rješenje da firma Sony mora platiti kaznu od dva miliona eura zbog nedovoljno jasnih opisa na pakiranju PlayStation 4 konzole.

 Italijanskoj je vlasti, naime, sporno kako na kutiji PlayStationa 4 nije izričito naglašeno da je pretplatnička usluga PlayStation Plus potrebna za igranje mrežnog multiplayera.

Kako kažu, ta informacija ne može se odmah uočiti na pakiranju nego je otkrivena tek u komadu teksta s vrlo malom veličinom slova. Nadalje, smeta im i to što na PlayStation Storeu isto tako nije naglašeno u kojim je igrama potrebno imati pretplatu na PlayStation Plus.

Doduše, tvrdnje italijanske agencije nisu baš u potpunosti tačne. PlayStation Plus je doista potreban za igranje mrežnog multiplayera kod većine, ali ne i kod svih igara. Ako konzolu kupujete zbog Fortnitea, tada niste naročito oštećeni ako ne znate da se pristup mrežnom multiplayeru kod ostalih igara plaća, prenosi noob.ba


(Amila Alijagić)

Sony
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.