15.1.2019. 22:37
0
PlayStation 4 obara rekorde u gejmingu: Daleko iza sebe ostavio Xbox i Nintendo
Sony PlayStation 4 je konzola koja je lansirana još 2013. godine, i od tada premašuje rekorde u prodaji i dominira nad svim ostalim rivalskim proizvodima.

Tako bi PlayStation 4 uskoro treba stići do tačke od 100 miliona prodatih jedinica širom svijeta, budući da je od lansiranja 2013. godine, do sada, prodato preko 92 miliona konzola.

Pored toga, i broj mjesečnih korisnika na PlayStation platformi bilježi konstantan porast, pa je krajem novembra 2018. godine prešao broj od 90 miliona. Xbox One, sa druge strane, nije objavio informacije o broju prodatih jedinica još od 2015. godine, ali se prema izvještajima o prihodima kompanije može zaključiti da je u januaru 2016. godine prodato tek nešto više od 19 miliona jedinica.

Nintendo Switch je od lansiranja u martu 2017. prodao tek 23 miliona jedinica, a PlayStation 4 ubjedljivo vodi na igračkom tržištu.

Eksperti procjenjuju da će Sony do trenutka kada mu se rivalske kompanije budu približile već lansirati PlayStation 5, što će mu donijeti dodatnu prednost, prenosi noob.ba.


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.