3.4.2019. 19:42
0
Japanac prijetio tvorcima igre pa završio u zatvoru
Japanska firma Square Enix od drugog je mjeseca ove godine morala angažirati dodatne zaštitare u svom glavnom uredu u Tokiju. Naime, tada je vodstvo firme primilo prijeteću poruku od jednog igrača koji im je poručio da se pripreme jer ih dolazi ubiti.

Dva mjeseca kasnije u Square Enixu malo lakše dišu. Pronađen je 25-godišnjak kojega se tereti za te prijetnje, a on je po hapšenju sve priznao. Kako kaže, na jednu igru Square Enixa potrošio je više od 200 hiljada yena, a nije dobio predmet koji je želio. Stoga je iz osvete poručio zaposlenicima da će ih ubiti.

Ovime je inače riješen tek jedan slučaj, no u Square Enixu su i prije toga primali prijetnje smrću tako da ova priča još uvijek nije zaključena, prenosi noob.ba


(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.