31.3.2021. 12:52
0
Next-gen Witcher 3 stiže u drugoj polovici 2021.
Tvrtka CD Projekt održala je prezentaciju kroz koju su potvrdili svoje planove za budućnost. Obećana je grafička nadogradnja The Witchera 3 (s podrškom za raytracing) sada planirana za drugu polovicu 2021. godine. Što se Cyberpunka 2077 tiče, tu se nije saznalo praktički ništa novo nego je još jednom rečeno kako će igra kroz 2021. dobiti popravke, besplatne DLC-ove (manje sadržaje!) te ažuriranje za PS5 i XSX/S.

Zanimljiviji dio prezentacije bila je najava kako će tvrtka poslovati nakon debakla sa Cyberpunkom, koji je sada već 100 dana odsutan sa PlayStation Storea. Iz CD Projekta poručuju kako će ubuduće prakticirati kraće marketinške kampanje – tj. promotivni će sadržaj lansirati kad igra bude blizu izlaska (a ne osam godina prije), a prezentirat će ga na svim podržanim platformama (što baš nisu radili s Cyberpunkom).

Najavljena je i ekspanzija na novi teritorij – mrežni multiplayer. U CD Projektu kažu da će im single-player RPG-ovi i dalje ostati prioritet, ali da ne mogu zanemariti potencijal mrežnih aspekata gaminga. Samim time, posvetit će više pozornosti razvoju online tehnologija, navodi Hcl.hr

Potvrđeno je i širenje firme kroz akviziciju kanadskog studija Digital Scapes koji će biti preimenovan u CD Projekt RED Vancouver. Čini se kako će upravo taj ogranak firme raditi na online aspektima njihovih igara.

Konačno, obećali su da će ubuduće bolje tretirati svoje radnike ulažući napore u minimaliziranje stresa, inkluzivnost radne okoline, itd, prenosi Noob.


(Admir Oručević)

Igrice
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.