31.10.2021. 12:31
0
Igra PUBG: New State stiže na iOS i Android
Nova igra pod nazivom PUBG: New State biće dostupna korisnicima uređaja s iOS-om i Androidom od 11. novembra, potvrdio je izdavač Krafton.

Radnja igre je smještena u 2051. godinu i ponudiće futuristički pristup formuli PUBG-a fokusiranoj na multiplayer, ali sa novim mogućnostima poput modifikovanja oružja i dronovima.

Riječ je o zaista važnom događaju za PUBG seriju, koja je popularizirala battle royale žanr nakon što se prvi put pojavila 2017. godine. Iako New State nije prva PUBG mobilna igra, ipak je prva koja je rezultat rada studija PUBG Studios. Razvoj prvog PUBG Mobilea je primarno radio kineski tehnološki gigant Tencent.

PUBG Studios naglašava da New State dolazi s jakim anti-cheat mjerama te da će kompanija aktivno pratiti zajednicu i rješavati probleme prije nego se prošire. PUBG igre su imale velike probleme s cheaterima u prošlosti, a jedna grupa koja pravi cheatove je navodno od njihove prodaje zaradila više od 70 miliona dolara. PUBG ipak nije jedina igra koja ima problem s cheaterima, jer su u takvoj situaciji i kompanije Activision i Valve.

Igra News State je fokusirana na multiplayer mečeve, a do 100 igrača može da bude na jednoj mapi. Pobjedu odnosi posljednji preživjeli igrač ili ekipa. Na početku će biti dostupne četiri mape uključujući Erangel, a PUBG Studios je obećao redovne nadogradnje.

Osim mobilne igre, Krafton planira na tržište da plasira još jednu igru za PC i konzole iz PUBG franšize. Postoje i planovi za novu horor igru smeštenu u PUBG univerzium tri veka u budućnosti, a ta igra stiže 2022. godine, prenosi B92.


(Admir Oručević)

IgraPub G
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.