30.3.2023. 21:13
0
Steam ukida podršku za Windows 7 i Windows 8
Valve je saopštio da Steam više nec´e podržavati Windows 7, Windows 8 ili Windows 8.1 od 1. januara 2024.godine.

Najnovije funkcije za igre koriste ugrađenu verziju Google Chrome pretraživača, koji je u februaru odustao od podrške za te operativne sisteme. Nova verzije Steam-a za Windows takođe će zahtjevati ažuriranja OS-a koja su dostupna samo u Windows-u 10 i novijim verzijama, navodi Valve.

Prema izvještajima "PC Gamer-a", ova promjena neće uticati na većinu korisnika Steam-a. Nešto manje od 1.9 odsto korisnika softvera koristi jednu od relevantnih verzija Windows-a, prema najnovijem istraživanju kompanije Valve.

Međutim, to i dalje utiče na značajan broj ljudi i možda im ne ostavlja drugog izbora osim da nadograde svoj OS ili kupe računar sa podržanom platformom. Prestanak podrške može biti posebno problematičan ako vam je potrebna starija verzija Windows-a za posao ili retro igre, piše "Engadget".

Bilo je dosta pritisaka sa druge strane. Microsoft je prestao sa podrškom za Windows 7 u januaru 2020. godine a za Windows 8.1 početkom 2023.godine. Takođe, Epic Games više ne podržava te platforme ako želite da pokrenete Fortnite.

(Ajdin B.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.