2.6.2018. 16:13
0
Brojni ljudi širom Evrope ne mogu da koriste kreditne kartice: Visa tvrdi da je u pitanju hardverska greška, a ne cyber napad
Visa je saopćila da je problem koji je onemogućio ljudima širom Evrope da koriste svoje kreditne kartice izazvan hardverskom greškom, ne cyber napadom.

Kompanija za kartično plaćanje saopćila je da su se njene službe vratile u normalu i da rade "punim kapacitetom" u subotu.

Kompanija navodi da je problem izazvan "hardverskom greškom unutar jednog od evropskih sistema" i da nije rezultat "neovlaštenog pristupa".

Potrošači u Britaniji, Irskoj i drugim evropskim zemljama javili su da je plaćanje njihovim kreditnim i debitnim karticama onemogućeno u petak, a brojne kompanije su saopćile da ne mogu provoditi svoje transakcije putem Vise.

Banka HSBC saopćila je u petak da je "industrijski problem" ugrozio plaćanja putem Vise, iako bankomati još rade, prenosi Associated Press.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.