7.4.2018. 8:48
0
Saobraćaj u BiH odvija se nesmetano, oprez zbog klizišta i odrona
Zbog saobraćajne nezgode na magistralnom putu M-17.2 Doboj-Derventa u mjestu Ritešić, saobraćaj se odvija otežano, jednom trakom. Policijski uviđaj je u toku.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Radovi na sanaciji klizišta izvode se i na lokalitetu Treševine, na dionici A-1 Sarajevo sjever - Sarajevo zapad, zbog čega je saobraćaj na ovom lokalitetu usporen, piše u izvještaju BIHAMK.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić Grad-Ključ i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a izdvajaju se putevi: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Drvar-Resanovci, a isti režim saobraćaja (jednom trakom) na snazi je i na regionalnom putu R-408 Drvar-Martin Brod, zbog većeg odrona.

Na regionalnom putu R-441 Zenica-Vjetrenice, zbog sanacionih radova na lokalitetu Mala Broda, od 07 do 17 sati vozila saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, uz privremeno postavljenu signalizaciju.

Iako su vremenski uvjeti jutros povoljni, na svim pravcima se savjetuje opreznija vožnju i napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.04.

Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.