30.4.2020. 19:40
0
Džumu u Gazi Husrev-begovoj džamiji sutra će predvoditi Mensur ef. Malkić
Sutrašnji džuma-namaz u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu predvodiće prvi imam i hatib ove džamije hfz. Mensur ef. Malkić, saopćila je agencija MINA.

Džuma-namaz i hutbu uživo će prenositi BIR Televizija, NTV Hayat, BHRT i Radio BIR.

Signal BIR Televizije, čije je emitovanje počelo prošlog petka, prvog dana ramazana, dustupan je u mreži kablovskih i IPTV operatera u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Također, program BIR TV uživo moguće je pratiti i na portalu Preporod.info.

U skladu sa instrukcijama nadležnih vlasti, ali i Instrukcijom Islamske zajednice o postupanju u okolnostima vanrednog stanja, u svim džamijama u Bosni i Hercegovini, pa tako i u Gazi Husrev-begovoj, džuma-namazu će prisustvovati samo imam, mujezin i članovi džematskog odbora. 

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.