18.6.2020. 8:00
0
BIHAMK - Na graničnim prijelazima zadržavanja kratkotrajna
Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje) i kroz tunel Vinac (Jajce-Donji Vakuf). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na sanaciji mosta u mjestu Reljevo (Jošanica-Stup) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na putnom pravcu Ljubinje-Trebinje, od danas će se svaki dan (osim nedjelje) obustavljati saobraćaj u vremenu od 08 do 14 sati. Za vrijeme obustave vozila će se preusmjeriti na put Stolac-Berkovići-Krivača-Bileća-Trebinje.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Radovi na sanaciji mostova u toku su: na magistralnim putevima Srebrenik-Šićki Brod (preko Tinje, u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Na regionalnom putu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad (Bjelajce) zbog sanacionih radova svaki dan, osim nedjelje, saobraćaj je obustavljen u vremenu od 08 do 16 sati.

Izdvajaju se i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), Prozor-Jablanica, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Prijedor-Kozarac, Gradačac-Ormanica, Grude-Posušje, Ostrožac-Jablanica i Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. Zbog radova u Crnoj Gori zatvoren je granični prijelaz Deleuša-Vraćenovići.

Kolovoz većine putnih pravaca u BiH jutros je vlažan, a upozorava se na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apeluje se na vozače da voze oprezno i da vožnju prilagode uslovima na putevima, saopćeno je iz BIHAMK-a.


(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.