18.6.2020. 16:38
1
Crna Gora zatvorila granicu sa BiH, za ulazak u Crnu Goru morate imate negativan test na koronu!
Crna Gora zatvorila je u četvrtak granicu s Bosnom i Hercegovinom i ponovo uvela obvezno nošenje maski, nakon što su epidemiju u zemlji razbuktali navijači koji su se u Crnu Goru iz Srbije vraćali preko BiH.

"Nacionalno koordinacijsko tijelo donijelo je odluku da se BiH privremeno izuzme sa liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije. Od danas ulazak iz BiH je moguć uz negativan PCR test akreditiranog laboratorija", priopćila je crnogorska vlada.

 Na taj se potez odlučila jer je većina od devet trenutno aktivnih slučajava koronavirusa "uvezena iz Srbije tako što su neodgovorni pojedinci ušli u Crnu Goru preko BiH". 

 Radi se o crnogorskim navijačima koji su preko BiH putovali u Beograd na utakmicu između Crvene Zvezde i Partizana i istim se putem vratili u domovinu.

 Ta se utakmica prošloga tjedna igrala pred 25 tisuća gledatelja, u vrijeme kada se većina europskih sportskih natjecanja održava bez publike ili uz ograničen broj gledalaca.  

 Vlada u Podgorici je također zbog "dramatičnog povećanja broja inficiranih u više država regije i novoinficiranih u Crnoj Gori" vratila obavezu nošenja zaštitnih maski na svim javnim mjestima, prenosi Hina.

 U Crnoj Gori je trenutno devetero oboljelih od covida-19. Ta zemlja je 42 dana uzastopce bila bez novinficiranih koronavirusom, a kraj epidemije na svojoj teritoriji proglasila je 2.lipnja, nakon što dva inkubacijska razdoblja nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

 Dan ranije otvorila je granice za 130 zemalja u kojima je broj aktivnih slučajeva manji od 25 na 100 tisuća stanovnika.

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.