27.7.2020. 12:53
0
Stižu ljetne temperature: Živa će prelaziti 40 stepeni Celzija
Na vrijeme u Bosni i Hercegovini utjecat će polje povišenog zračnog pritiska, koje će usloviti stabilnije vremenske prilike sa dosta sunčanih sati. Topao zrak sa juga pritjecat će tokom sedmice, tako da će temperature zraka dosezati i preko 40°C.

U drugom dijelu sedmice uz jači razvoj oblaka mogući su kratkotrajni lokalni pljuskovi na zapadu i sjeveru naše zemlje.

Jutarnje temperature zraka u Bosni varirat će od 13°C do 18°C, na jugu zemlje do 24°C. Maksimalne dnevne temperature u Bosni između 30°C i 36°C, u Hercegovini do 41°C, kažu u prognozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prema raspoloživim prognostičkim materijalima, naredne sedmice (od 03.08 do 10.08.) na prostoru naše zemlje atmosfera neće biti potpuno stabilna. Tokom dana, uz duža sunčana razdoblja mogući su i kraći lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom. Više sunčanih sati očekuje se na jugu zemlje. Maksimalne temperature zraka znatno niže u odnosu na predhodnu sedmicu.

Minimalne temperature zraka varirat će između 13°C i 18°C u Bosni, do 22°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između 25°C i 30°C u Bosni, do jugu Hercegovine do 33°C.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.